Click here to listen to the Daily Zohar [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/pinchas/audio/dp-1120.mp3|titles=Daily Zohar 1120]
Mobile devices, please touch here
Holy Zohar text. Daily Zohar -1120
SVN Translation:
Zoharjev Dnevnik Št. 1120 – Pritegni žarek svetlobe
Pinhas 140-142

Pozor: Prosim ne uporabi nobene “zemeljske” vzporednice ali domišljije na opis kateregakoli dela Zoharja. Vse je okoli življenske sile in povezave med njimi.

Esterina Knjiga 2:14 “בָּעֶרֶב הִיא בָאָה, וּבַבֹּקֶר הִיא שָׁבָה ”
“Zvečer je odšla in ob jutrih se je vrnila.”

Sistem svetosti nam daje priložnosti, da se navežemo na Šekino*. Ona predstavlja ženski aspekt Svetlobe. Ko se navežemo nanjo, pritegnemo svetlobo iz višjih ravni.
Zohar opisuje Šekino* kot nevesto, dragocen diamant, katere mož dovoli, da ga zapusti za čas dneva, da je med pravičnimi ljudmi in seva med njimi svojo svetlobo.
Ob večerih se vrne nazaj k možu, počiva med njegovimi rokami, ki predstavljajo Desno in Levo deblo Drevesa Življenja. Ob polnoči je Šekina v združitvi s Svetlobo. Do jutraj je napolnjena s Chassidim**, da pritegne svetlobo v svet.

Mojzes je imel ves čas Šekina* s seboj. Namreč lahko je potoval med zgornjimi in spodnjimi ravnmi.

Iz tega naslova je Bog povprašal Mojzesa, da odobritev Pinhasu za navezavo na Šekino.

Knjiga Psalmov 37:21 “וְצַדִּיק, חוֹנֵן וְנוֹתֵן ”
“pravični so delovali pravično in dajali. .”

S tem darilom navezave na Šekino v vsakem času, je Pinhas lahko dosegel vzvišeno duhovništvo. Kar pomeni navezavo na Svetlobo na nivojih, ki so nad sedmimi Sefiroji. Kot je pojasnjeno v prejšnih DZjih je Pinhas postal nesmrten in se kasneje utelesil v Eliji, preroku, ki je imel sposobnost se prestavljati med duhovnimi in materijalnim svetom.

Rabin Šimon odstira skrivnosti Tore v Zoharju in nam podaja navezavo na višje duhovne svetove. Zohar nam daje podporo v navezavi na Šekino v tem svetu. Predstavlja pravične ljudi, ki so stežja najdeni za Šekino, da se navežejo nanjo in jo podprejo. Z preučevanjem Zoharja odstremo svetlobo svetu. Kot Rabin Šimon in pritegnemo Svetlobo k sebi.

Vsaka sekcija je zaklad višjim skrivnostim Duhovnega sistema. In ko jo odstre Zohar s proučevanjem, pritegnemo žarek svetlobe v ta svet.