Daily Zohar 1170
Daily Zohar 1170 Zohar Pinchas, Vol. 20 (English)/Vol 15 (Hebrew)
Holy Zohar text. Daily Zohar -1170

Pinhas 283-285

Nadaljevanje predhodnega Zoharjevega dnevnika

Glas, ki predstavlja popolno Svetlobo od   יהוה YHVH, prihaja iz desnega debla.   Prenosna lolesa, ki so dejansko angeli imenovani   ‘Ofanim’ ustvarjajo govorico iz Glasu v vidiku imena   אדני ADNY. Ti angeli so v Levem deblu.

Serafim/שרפים so angeli iz zgornje ravni. Slednji se priključijo desnemu in levemu deblu.

Izaija 6:2
“שְׂרָפִים עֹמְדִים מִמַּעַל לוֹ, שֵׁשׁ כְּנָפַיִם שֵׁשׁ כְּנָפַיִם לְאֶחָד: בִּשְׁתַּיִם יְכַסֶּה פָנָיו, וּבִשְׁתַּיִם יְכַסֶּה רַגְלָיו–וּבִשְׁתַּיִם יְעוֹפֵף. ”
“Pred njim so stali serafimi. Vsak je imel šest kril. Z dvema si je zakrival obraz, z dvema pokril svoje noge in z dvema je letel. ”

Krila angelov so Sefiroji Zeir Anpina v Drevesu življenja. Sefiroji Zeir Anpina so angeli, ki so prinašalci/nosilci Svetlobe in sicer oblečeni na poti v Malkut ( Materijalno Kraljestvo ).

Ecclesiastes 10:20
“כִּי עוֹף הַשָּׁמַיִם יוֹלִיךְ אֶת-הַקּוֹל, וּבַעַל הכנפים (כְּנָפַיִם) יַגֵּיד דָּבָר ”
“…kajti ptican pod nebom ( duhovni svetovi ) bo odnesla glas. In vse kar ima krila bo naznanilo tvojo besedo.”

Besed ptica je v Heb.  עוף. Številčno je predstavljena z 156. Kar pa je 26 * 6. 26 je številčna predstavitev imena   YHVH.   6 je vidik Svetlobe oz. Zeir Anpina s šestimi Sefiroji:
Chessed/Blagost, Gevurah/Sodba(Moč,Vzdržnost), Tiferet/Duhovnost( Lepota, Ženstvenost), Netzach/Zmaga, Hod/Veličastje(Blišč) in Yessod/Temelj(Prehod).

‘Sulam’ nas pouči, da je duhovni svet vidik nadangela Metatrona. Ko se pojavi Svetloba iz izvora YHVH. Metatronova vojska angelov/lastnikov kril prenesejo svetlobo v Malkut.

Uporaba besede  בעל, ‘Lastnik’, nakazuje proces sprejema energije še pred njeno manifestacioj. Kar predstavlja vidik usmeritve na zemeljsko snov. 

{||}