Zoharjev dnevnik št. 1240
Zoharjev dnevnik št. 1240 Zohar Finehas, Knjiga št. 20 (ANG)/Knjiga št. 15 (HEB)
Holy Zohar text. Daily Zohar -1240

Finehas 478-480

Erev Rav je izvorni vzrok vseh krivic v tem svetu. Njihove duše so zmese Dobrega in Slabega. To jim daje moč pritegnitve svetlobe vendar iz sebičnih razlogov.  Njihov pohlep in želja po kontroli jih vodi k temu, da bi bili močni politiki, bankirji in čelniki vseh mogočih institucij. Tudi religijskih institucij, kjer bi lahko usmerjali duše ljudi za služenje njihovim pritajenim namom.

Zohar v razdelku Naso Št. 104 odstira, da bo v času pred Mesijo, Erev Rav obogatel. Kot tak bo živel v miru in brez skrbi, bolečine ali žalosti. Gre za pritajeno pohlepne vendar družbeno vplivne pripadnike skupnosti. Sodniki, ki prejemajo podkupine, vodje v skupnostih kot nam se odstira v Žalostinkah 1:5:

; הָיוּ צָרֶיהָ לְרֹאשׁ אֹיְבֶיהָ שָׁלוּ, כִּי-יְהוָה הוֹגָהּ עַל רֹב-פְּשָׁעֶיהָ ”
                                   . עוֹלָלֶיהָ הָלְכוּ שְׁבִי, לִפְנֵי-צָר “

Črkovano besedilo:

הָיוּ ha’u צָרֶיהָ tzareiha לְרֹאשׁ lero’sh אֹיְבֶיהָ oyeveiha שָׁלוּ shalu, כִּי-יְהוָה ki-Adonai הוֹגָהּ hogah עַל al רֹב-פְּשָׁעֶיהָ rov-pesha’eiha; עוֹלָלֶיהָ olaleiha הָלְכוּ halechu שְׁבִי shevi, לִפְנֵי-צָר lifnei-tzar.

Njeni zatiralci postanejo vodje, njeni sovražniki so sproščeni. Kajti Gospod jo je obremenili zaradi množice prekršitev. Njeni otroci so zajeti v suženjstvo zatiralcem.

Izaija 26:13

 ” . יְהוָה אֱלֹהֵינוּ, בְּעָלוּנוּ אֲדֹנִים זוּלָתֶךָ; לְבַד-בְּךָ, נַזְכִּיר שְׁמֶךָ  “

Črkovano besedilo:

הָיוּ ha’u צָרֶיהָ tzareiha לְרֹאשׁ lero’sh אֹיְבֶיהָ oyeveiha שָׁלוּ shalu, כִּי-יְהוָה ki-Adonai הוֹגָהּ hogah עַל al רֹב-פְּשָׁעֶיהָ rov-pesha’eiha; עוֹלָלֶיהָ olaleiha הָלְכוּ halechu שְׁבִי shevi, לִפְנֵי-צָר lifnei-tzar.

YHVH naš Bog, drugi gospodje so imeli gospostvo nad nami. Vendar samo s Teboj, izgovorimo Tvoje ime.”

Ta verz nam govori o okoliščinah v katerih so dobri ljudje nad-gospodovani z ljudmi iz negativne strani. Kot so Erev Rav in ljudje usmerjani s silo in energijami druge strani. Negativnost je samo začasna v tem svetu. In kot  je Bog sklenil zavezo, hudobni duhovi bodo odstranjeni iz tega sveta.

Bog nam ponuja zdravilo. Način kako bomo rešeni od negativnih ljudi, ki iščejo ZAČASNO stanje življenja brez prihodnosti.

Druga Mojzesova knjiga 25:8

 ” . וְעָשׂוּ לִי, מִקְדָּשׁ; וְשָׁכַנְתִּי, בְּתוֹכָם  “

Črkovano besedilo:

וְעָשׂוּ ve’asu לִי li, מִקְדָּשׁ mikdash; וְשָׁכַנְתִּי veshachantti, בְּתוֹכָם betocham.

” Omočite jim, da Mi naredijo posvečeno zatočišče, da bom lahko prisoten med njimi.”

Potem  ko izgradimo sprejemnik za Svetlobo, bo prišel in se nastanil v nas. To je edina alternativa za tiste, ki želimo dospeti do nesmrtnosti ter v tem življenju zazoreti za obuditev. Posedovati Sveto zatočišče znotraj nas je enosmerna vozovnica h Končnemu Odrešenju in svetli prihodnosti polni Svetlobe. 

{||}