Zoharjev dnevnik 1342

Zoharjev dnevnik 1342
Zohar Pinhas, Knjiga št. 20 (ANG)/Knjiga št. 15 (HEB)
Holy Zohar text. Daily Zohar -1342

Pinhas 749-751

Zohar obravnava 4 korake rešitve in jih naveže na štiri kelihe vina, ki se spijejo v noči praznika Seder*. To je noč prve polne lune meseca Nissan ( oven ).

Psevdonimi oz. šifre za leta so 1256, 1260, 1266, 1272.
Tako zgornja števila kot ostala v komentarju niso datumi koledarja pač pa šifre povezane z duhovnimi močmi.

Odrešenje bo prišlo skozi 4 črke imena YHVH. YHVH prijezdi na štirih bitjih Svetega prestola: Lev, Vol, Orel in Človek.

Habakkuk 3:8

: הֲבִנְהָרִים, חָרָה יְהוָה–אִם בַּנְּהָרִים אַפֶּךָ, אִם-בַּיָּם עֶבְרָתֶךָ ”
” . כִּי תִרְכַּב עַל-סוּסֶיךָ, מַרְכְּבֹתֶיךָ יְשׁוּעָה

Črkovano besedilo:

הֲבִנְהָרִים havinharim, חָרָה charah יְהוָה–אִם Adonai–im בַּנְּהָרִים banneharim אַפֶּךָ apecha, אִם-בַּיָּם im-bayam עֶבְרָתֶךָ evratecha: כִּי ki תִרְכַּב tirkav עַל-סוּסֶיךָ al-suseicha, מַרְכְּבֹתֶיךָ markevoteicha יְשׁוּעָה yeshu’ah.

O Gospod, ali je  proti rekam, ali je proti rekam se vnela Tvoja jeza,  Tvoj gnev proti morju, da jezdiš na Tvojih konjih, Tvojih vozovih zmage?

“יְהוָה מֶלֶךְ, יְהוָה מָלָךְ; יְהוָה יִמְלֹךְ, לְעֹלָם וָעֶד”

“YHVH Kralj, YHVH je bil Kralj, YHVH bo vladal vekomaj in večno.”

Tri imena z 12 črkami predstavljajo nadzor nad tremi debli drevesa življenja. 12 predstavlja vidik 12ih plemen. Štiri perunike nad taborom Izraelitov so za njihovo zaščito. 72 let po 1200 se zgodi Odrešitev.

72 imean prejema energijo iz 12ih črk treh imen. 72 podeljeno z 12 nam da število 6, ki se nanaša na 6 Sefirojev Zeir Anpin-a.

Ko se 72 približa trem deblom v Sefirojih :
Chessed חסד  Blagost,
Gevurah  גבורה    Moč,Obvladovanje,Sodba
Tiferet       תפארת  Lepota, Ravnotežje

dobimo 24 v vsakem deblu. Ta tok svetlobe naveže 3 tabore angelov, tako da vsak ima 24 oblik in vsak se oglasi:  קדוש קדוש קדוש, Kadosh, Kadosh, Kadosh (Svet Svet Svet). Ko se svetloba 72 sijev usmeri na 3 tabore Izraelitov, ime 42 ( Ana B’Koach ) vzbudi proces odstranitve Amalek-a, ki predstavlja vidik vseh negativnosti v tem svetu.

Rabin Ašlag dodaja v komentarju, da vsa števila, ki so omenjena v razdelkih  Zoharja so nam odprta za proces obžalovanja, kesanja ( Teshuvah ) in se tako dodatno približati zasluženju Končne Odrešitve.

{||}