Zoharjev dnevnik št. 1357

Zoharjev dnevnik št. 1357
Zohar Pinhas, Knjiga št. 20 (ANG)/Knjiga Št. 15 (HEB)
Holy Zohar text. Daily Zohar -1357

 

Pinhas 792-794

V Bibliji so verzi za katere dobimo vtis, kot da so v njih izpuščene nekatere besede. Podobno so v Bibliji besede, ki izgledajo kot, da so iz njih izpuščene določene črke. Nekatere imajo dodatne črke, nekaterim kot, da manjka kakšna črka.

Zohar nam pojasni, da ob preučevanju zastrtih delov Biblije pritegnemo svetlobo, ki osvetli nekatera okrasja “neveste” imenovana Biblija.

Naše proučevanje Zoharja dopolni Biblijo in z njo razsvetlimo popravek* svoje življenske poti.

 

Peta Mojzesova knjiga 17:11

    : עַל-פִּי הַתּוֹרָה אֲשֶׁר יוֹרוּךָ, וְעַל-הַמִּשְׁפָּט אֲשֶׁר-יֹאמְרוּ לְךָ–תַּעֲשֶׂה “
                            ” . לֹא תָסוּר, מִן-הַדָּבָר אֲשֶׁר-יַגִּידוּ לְךָ–יָמִין וּשְׂמֹאל

Črkovano besedilo:

עַל-פִּי al-pi הַתּוֹרָה hattorah אֲשֶׁר asher יוֹרוּךָ yorucha, וְעַל-הַמִּשְׁפָּט ve’al-hammishpat אֲשֶׁר-יֹאמְרוּ asher-yo’mru לְךָ–תַּעֲשֶׂה lecha–ta’aseh: לֹא lo תָסוּר tasur, מִן-הַדָּבָר min-hadavar אֲשֶׁר-יַגִּידוּ asher-yagidu לְךָ–יָמִין lecha–yamin וּשְׂמֹאל usemo’l.

Po zakonu katerega te bodo  učili, po sodbi ki ti jo bodo izrekli, tako boš storil.  Ne boš se odvrnil od razsodbe, ki ti jo bodo razglasili. Ne na desno in ne na levo.

Zohar nam pomaga izkopati izvore življenja v Bibliji. Odstrta svetloba je pomembna za naša življenja. Namreč popolni razpoke in prazen prostor z energijo Življenja. Preučevanje Zoharja bi veljalo, da je del naše dnevne rutine v delu, prehranjevanju, spanju in študiju. Zanemarjanje preučevanja bi imelo vpliv na naša življenja.

{||}