Zoharjev dnevnik št. 1263 Zoharjev dnevnik št. 263
Zohar Pinhas, knjiga št. 15 (HEB)Holy Zohar text. Daily Zohar -1263
Pinhas 545-547

Visoka pesem 5:1

בָּאתִי לְגַנִּי, אֲחֹתִי כַלָּה–אָרִיתִי מוֹרִי עִם-בְּשָׂמִי, אָכַלְתִּי יַעְרִי 
  עִם-דִּבְשִׁי שָׁתִיתִי יֵינִי עִם-חֲלָבִי; אִכְלוּ רֵעִים, שְׁתוּ וְשִׁכְרוּ 
 . דּוֹדִים 

Črkovano besedilo:

בָּאתִי ba’ti לְגַנִּי leganni, אֲחֹתִי achoti כַלָּה–אָרִיתִי challah–ariti מוֹרִי mori עִם-בְּשָׂמִי im-besami, אָכַלְתִּי achaltti יַעְרִי ya’ri עִם-דִּבְשִׁי im-divshi שָׁתִיתִי shatiti יֵינִי yeini עִם-חֲלָבִי im-chalavi; אִכְלוּ ichlu רֵעִים re’im, שְׁתוּ shetu וְשִׁכְרוּ veshichru דּוֹדִים dodim.

“Prihajam v svoj vrt, sestra moja, nevesta. Ubral sem mire s svojim blazamom. Jedel sem od svojega satovja in medu. Pil sem svojega vina in mleka. Jejte prijatelji, pijte in izsrkajte globoko, O preljubi.”

Rabin Šimon odstira skrivnosti duhovnega učinka daritve na Oltarju.
Ko prižgejo in povzdignejo Bitjem Svetega prestola, razširijo na zgornje in spodnje ravni. Vsak se tako približa svojim koreninam in izpolni sebe. Rabin Aba se prikloni s spoštljivo ponižno držo pred Rabinom Šimonom izreče:
Če Bog bi ne podelil Tore na Sinajski gori, bi Bog izrekel, da je sin Johajev ( Rabin Šimon ) Tora in razodete skrivnosti bi bile zadostne za materijalni svet.

Blagor svetu za čas potem ko boš ti preminil. Svet bo v temi kajti noben ne bo zmogel odstreti svetlobe Tore do prihoda Mesije.
Rabi k temu poreče, da skrivnosti, ki jih je on učil ne moremo zaužiti dokler ne zmoremo duhovne navezave. Zgornje ravni morajo najprej zaužiti. Še preden je svetloba razširjena na spodnje naše ravni materijalnega bivanja.
To naredimo z molitvijo in blagoslovom pred zaužitjem hrane. Med obroki hrane, posebej na Šabat, bi bilo bolje dodati preučevanja Zoharja z namenom krepitve Svetlobe, ki je pritegnjena na spodnjo raven skozi obrok.
 
Nek kabalist je učil svoje učence: “Jejte z namenom, da boste blagoslovili.  Ne pa, da blagoslavljate z namenom, da boste jedli.” Učenci so na hitro zamrmljali blagoslove, da bi lahko čimprej zaužili hrano. Zato jih je učil lekcijo kako ne požirati besede. Ni dolgo tega, smo preučevali tudi tukaj na DZ. Naslov sicer namiguje, da bi se morali osredotočiti na svetlobo, ki prihaja skozi hrano ne pa na fizično zadovoljitev, ki ga zagotovi zaužitje. Če sledim samo temu lahko postanem debelejši. Če pa sledim prej predlaganem načinu pa postanem lažji. Vsaka beseda v blagoslovu “Baruch Ata YHVH…” je kakor kodirni ključ, ki odpira prehod svetlobe. Hrane ne zaužijemo, da bi jo akumulirali v telesu ampak vpili pozitivno energijo iz hrane in nato izvrgli iztrebke. Morali bi se osredotočiti na energijo preden karkoli damo v usta. Če vzameš sadež v svoje roke, ne misli na sokove, ki bodo napolnili tvoja usta z užitkom, zadovoljenostjo ampak na energijo, ki jo ta sadež zagotavlja: imeti zdrav um v zdravem telesu. Vzami si čas preden pristopiš zaužitju. Poglej na obrok in poskušaj predstavljati, da gre za svetlobo oblečeno v materijalno obliko. Edini način za navezavo na energijo, ki je dala identiteto je z ustreznim blagoslovom.

Sedaj poznamo kako jesti “Svetlobo”. Za tiste, ki ne poznajo pravšnjega blagoslova, poglejte v knjige in omrežje. V času iskanja in priučenja pa lahko uporabite blagoslov: “Baruch ata adonai eloheinu melech haolam,  She’Hakol Nihya bidvaro”
Blagoslovljen si Ti Gospod, kralj sveta, ki je vse pretvoril v obstoj s svojimi besedami. Uporabljaj Hebrejsko črkovanje. Ta blagoslov naveže moč besed z besedami stvaritve in semena vsega materijalnega okoli nas.

Pa seveda Dober Tek in na vaše zdravje…

{||}