Orkan Sandy se približuje mestu New York. Zakaj bi to bilo zame pomembno, saj živim tisoče kilometrov daleč? Orkani, potresi, tsunamiji ter ostale naravne kataklizme, ki so onstran normalnih vremenskih pogojev predstavljajo globalno sodbo. Zohar nas poduči: če greši starš, njegov sin ali vnuk bo moral prislužiti popravo za starša.

V tem svetu smo odgovorni eden za drugega. Vsi Izraeliti so iskre ( deli ) izvorne največje duše Adama. Če individualna celica v telesu zahteva neodvisnost, postane ta celica seme raka, ki se lahko razširi skozi celotno telo in ga pokonča. Eden od načinov ozdraviti telo je odstraniti rakasto tkivo. Drug način je naučiti celice rakastega tkiva: “Ljubi svojega bližnjega in sebe” in tako odstrani grožnjo celemu telesu.

Vsi smo na isti ladji in varnost enega je varnost vseh. To je koncept, ki so ga nam prenesli modreci( Sanhedrin traktat 27:2). Vsi Izraeliti so odgovorni eden za drugega.
We are on the same ‘ship’ and the safety of one, is the safety of all. This is the principal that the sages teaches us (Sanhedrin tractate 27:2) “All Israelites are responsible for each other” “כל ישראל ערבים זה לזה“.

Izvor tega učenja je v

Tretja Mojzesova Knjiga 26:37

” וְכָשְׁלוּ אִישׁ-בְּאָחִיו כְּמִפְּנֵי-חֶרֶב, וְרֹדֵף אָיִן; וְלֹא-תִהְיֶה לָכֶם תְּקוּמָה, לִפְנֵי אֹיְבֵיכֶם

In med vami  se bodo spotikali in padali zaradi svojega brata kakor bi bežali od meča; Čeprav vas noben ne podi;  Tako ne boste sposobni stati pred svojega sovražnika.
Izraeliti so vsi bratje čeprav je njihov oče Adam. Če se eden pregreši, drugače povedano: ne uspe bivati ubrano z ostalimi, potem se eden za drugim: družine, skupnosti sesuvajo. Podobno kot rakasta tikva prevzemajo sosednje celice in tkiva in nadaljujejo množitev do popolnega zloma telesa.
Verz nam govori, da padem in se zlomim, čeprav me noben ne podi. In sicer zato, ker je sovražnik v meni. Da vsak sebe med nami vidi kot lastno osebnost je kakor celica v telesu, ki misli enako.  Vsak od nas pride pred dejstvo, kjer se mora povezati/navezati na ostale, da ohrani naša življenja. Moj obstoj in moč sta odvisna od veliko ostalih v bližnjih, skupnosti, mestu, državi, globalu.  Rabin Ašlag blagoslovljenega spomina, nas podučuje o ‘Povezanosti-Arvutu’ kar pomeni, prevzeti odgovornost eden za drugega.  Pred poglobitvijo v izraz Povezanost-Arvut velja pa še prebrati o obljubi Boga.
Peta Mojzesova Knjiga 11:13

” וְהָיָה, אִם-שָׁמֹעַ תִּשְׁמְעוּ אֶל-מִצְו‍ֹתַי, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם, הַיּוֹם–לְאַהֲבָה אֶת-יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם, וּלְעָבְדוֹ, בְּכָל-לְבַבְכֶם, וּבְכָל-נַפְשְׁכֶם ”

” Služite zvesto po zapovedih, ki vam jih dajem danes: ljubite YHVH svojega Boga, služite Mu z vsem svojim srcem in vso svojo dušo.”

Peta Mojzesova Knjiga 11:14

” וְנָתַתִּי מְטַר-אַרְצְכֶם בְּעִתּוֹ, יוֹרֶה וּמַלְקוֹשׁ; וְאָסַפְתָּ דְגָנֶךָ, וְתִירֹשְׁךָ וְיִצְהָרֶךָ. ”

” potem vam pošljem dežja v vašo deželo v vseh njenih sezonah, tako jesenskega kot pomladanskega dežja; da boste lahko ubrali zrnja,  pridelali novega vina in olja. “
Če sledimo duhovnim zakonom, ki so nam bili dani, lahko dosežemo življenje brez zmešnjave/kaosa ter tako radostno živimo fizični svet. Nesledeč duhovnim zakonom postanemo cilj usmerjanja sistema zoper nas. Kot pravijo preroki:

Izaija 13:13 ” עַל-כֵּן שָׁמַיִם אַרְגִּיז, וְתִרְעַשׁ הָאָרֶץ מִמְּקוֹמָהּ–בְּעֶבְרַת יְהוָה צְבָאוֹת, וּבְיוֹם חֲרוֹן אַפּוֹ.”

” Therefore I will make the heavens tremble; and the earth will shake from its place at the wrath of YHVH Almighty, in the day of his burning anger.”

“Zatorej se stresejo nebesa, premakne se zemlja iz svojega mesta; srd Vsemogočnega v dneh njegove goreče jeze.”

Joel 2:10 ” לְפָנָיו רָגְזָה אֶרֶץ, רָעֲשׁוּ שָׁמָיִם; שֶׁמֶשׁ וְיָרֵחַ קָדָרוּ, וְכוֹכָבִים אָסְפוּ נָגְהָם

” Pred njimi se zemlje strese; nebesa se majejo. Sonce in luna potemnita ter zvezde umaknejo svoj sij.”

Posledica zbrane oz. akumulirane negativnosti v svetu povzroči odvezavo Svetlobe (nebesa) od sprejmenika/biti(zemlja). Podobno kot smo sami notranje pretreseni ko gremo skozi izkušnjo izgube, tako tudi se odziva fizični svet. Eden od načinov manifestiranja je skozi naravne nesreče, ki nas omujejo. Vendar nam dajo v razumevanje, da sil narave ni moč spremeniti kaj šele zaustaviti.
Svet je bil ustvarjen z močjo Boga, אלהים ELOHIM. Številčna vrednost besede NARAVA       הטבע je “???”.  Kadar delujemo proti duhovnemu sistemu in duhovnim zakonom, ki nas ohranjajo v obostoju, takrat si prilužimo kaos oz. zmešnjavo.
Gradnja velikih, mogočnih zidov vzdolž obale za zaustavitev Tsunamijev ali gradnja mest imunih na na zemeljske potrese,  niso rešitev.  Edini način zaustaviti kaos je z ODPRAVO VZROKA. Kot govori zgoraj citiran  verz iz Tretje Mojzesove Knjige 26:37,  je to naša lastna notranja negativnost.

V Zoharju  je moč najti diskusijo, kjer Rabin Elazar sicer sin Rabina Šimona pravi, da koncept Arvut/Povezanosti mora obsegati celoten svet.  Rabin Ašlag sledeč temu zapisku v Zoharju doda, da bo končna poprava sveta prišla takrat, ko bomo vključili vse ljudi sveta v skrivnostih, ki sledijo potem Tore.

Samo takrat prislužimo kot pravita preroka v
Zaharija 14:9  ” וְהָיָה יְהוָה לְמֶלֶךְ, עַל-כָּל-הָאָרֶץ; בַּיּוֹם הַהוּא, יִהְיֶה יְהוָה אֶחָד–וּשְׁמוֹ אֶחָד.

“In YHVH bo postal vladar nad vso zemljo; Tisti dan bo YHVH edini vladar  in njegovo ime edino ime. ”

Izaija 11:9 ” לֹא-יָרֵעוּ וְלֹא-יַשְׁחִיתוּ, בְּכָל-הַר קָדְשִׁי: כִּי-מָלְאָה הָאָרֶץ, דֵּעָה אֶת-יְהוָה, כַּמַּיִם, לַיָּם מְכַסִּים

” Ne bodo storili ničesar hudega, ničesar ne bodo uničili na moji Sveti gori; Kajti zemlja bo polna spoznanja YHVH kakor vode pokrivajo morja. “
“Beseda Bog ima številčno vrednost besedne zveze  אהבת חנם-LJUBEZEN BREZ RAZLOGA.
Prevzeti odgovornost eden za drugega na najvišji ravni je pravzaprav pritegnitev Svetlobe iz duhovnega sistema za milost svetu in odstranitev kaosa/zmešnjave in vseh vrst teme. Nič več orkanov, nič več poplav, tsunamijev, potresov.

Projekt UnityZohar dviga zastavo Povezanosti/Arvut za celoten svet in nagovarja, da se pridružim v misiji pritegnitve svetlobe v ta svet. In sicer preko svetih zapiskov Zoharja. Vsakdor bi moral začutiti in delovati v duhu povezanosti v svoji skupnosti. Vendar odločilna POVEZANOST, ki nima zidov ali meja je duhovna povezava s pošiljanjem svetlobe v vsa temna mesta sveta.

Pridružil  se bom projektu Enotni Zohar in postanem odgovoren (Arvut) za vsakogar v svetu. Kajti mi smo na isti ladji in to spoznanje nas vodi k varnosti imenovana Končna Odrešitev. Med zrenjem in branjem Zoharja, meditiramo pošiljanju svetlobe za odstranitev teme iz vseh kotičkov sveta. V tem tem trenutku pošljem Svetlobo, da razpršim negativne posledice orkana Sandy na vzhodni obali ZDA.

Pritisni tukaj za pridružitev Enotnemu Zoharju [sexybutton size=”medium” color=”default” url=”http://UnityZohar.com” icon=”noicon”]http://UnityZohar.com[/sexybutton]
{||}