Click here to listen to the Daily Zohar [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz1024.mp3|titles=Daily Zohar 1024]
Holy Zohar text. Daily Zohar -1024

Tikkun 3 – 9

Bog je dal ljudem Mano. Imela j vse kar so v tistem trenutku potrebovali. Vendar bitja Erev Rav s tem niso bila zadovoljna. Ker jim ni imela okusa. Da bi uživali v Mani bi morali iti skozi proces štirih korakov, kjer se ta manifestira v materializirano fizično jed, ki bi ustrezala željenemu okusu. ( Poglej predhodni DNEVNIK ). Njihova zavest ni bila podkrepljena  s svetlobo in ni jim bilo moč se navezati na svetlobo kot je to bilo mogoče Izraelitom.  Kljub temu so Izraeliti bili pod vplivom njihove negativnosti. Prav tako so poželeli prehrane, ki bi jo lahko zaužili brez meditativnega pristopa, ki manifestira Mano v okus živila, ki bi si ga želeli.

Bog jim je dal darilo nebeške hrane z malo lastnega potrebnega napora z njihove strani. S tem jim ni bilo potrebno se obremenjevati z vidikom Kruha Sramu.

Njihova želja po hrani močnega okusa, ki jih je prežemala še od Egipta je bila proti duhovnemu sistemu in procesu Poprave. Zahtevali so meso in so ga dobili. Zohar nas poduči, da so požirali hrano brez da so jo predelali. To pa je pritegnilo sodbe na njih.
Četrta Mojzesova Knjiga Numeri 11:33 “הַבָּשָׂר, עוֹדֶנּוּ בֵּין שִׁנֵּיהֶם–טֶרֶם, יִכָּרֵת; וְאַף יְהוָה, חָרָה בָעָם, וַיַּךְ יְהוָה בָּעָם, מַכָּה רַבָּה מְאֹד ”

“Meso je še bilo med njihovimi zobmi in niso ga uspeli še prežvečiti, že se  je vnela  jeza YHVH na ljudstvo in YHVH je usmeril ljudstvo v nesrečo.”
Zohar pojasnjuje, da tisto kar  prejmemo od Svetlobe bi moralo biti spoštovano in preužito brez sebične želje. Za primer bi lahko vzeli javnega bralca Tore, ki požira besede brez prave izgovorjave in ozaveščenosti.
Vse kar naredimo je priložnost za popravo in očiščenje naših duš.  Prisluhniti samo sebičnim in fizičnim željam prinaša element sodbe.
Knjiga pregovorov 3:6 ” בְּכָל-דְּרָכֶיךָ דָעֵהוּ; וְהוּא, יְיַשֵּׁר אֹרְחֹתֶיךָ

“Na vseh svojih poteh se opri Nanj in on bo usmerjal tvoje poti.”
{||}