Click here to listen to the Daily Zohar [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz955.mp3|titles=Daily Zohar 955]
Holy Zohar text. Daily Zohar -955 Hebrew translation:
Tikkun 70 – 60

Tretja Mojzesova knjia 19:35  “לֹא-תַעֲשׂוּ עָוֶל, בַּמִּשְׁפָּט, בַּמִּדָּה, בַּמִּשְׁקָל וּבַמְּשׂוּרָה.” “Ne boste delali nepravičnosti v sodbah , in tudi ne meri dolžine, teže, votli meri.”

Celoten duhovni sistem v tem svetu zahteva ravnotežje, da se lahko izrazi v svoji pozitivnosti. Tri debla Drevesa Življenja so kot tehtnica pravice. Morali bi postaviti desno in levo deblo v ravnotežje, da bi imeli pretok svetlobe iz zgornjih ravni navzdol. YHVH sistem je v odličnem ravnotežju. Yod   י  je na vrhu sredine kar predstavlja vidik Chokmah     חכמה  MODROSTI. Hei ה od Binah בינה  RAZUMEVANJE desno za 5 Chassadim. In Hei ה od Malchut KRALJESTVO je na Levo od 5 Gevurot. Ilustracija prikazuje tehtnico YHVH.

V naših dejanjih bi morali vedno uporabiti več Chessed-a BLAGOSTI, da presežemo sodbo. Če varamo pri tehtnici na fizičnem in duhovnem vidiku potem bomo imeli manjko BLAGOSTI in šli skozi veliko sodb in življenje kaosa.  Lahko, da bomo prišli v naslednje življenje s pričevanjem deanj iz prejšnih življenj.
Vedno moramo se držati svojih obljub in izpolniti kar se od nas pričakuje. Kadar poskušamo varati na tehtnici potem pokvarimo vidik YHVH in prinesemo strogo sodbo nase.
Središčno deblo se imenuje “pravica in resnica” kot je omenjeno v Miheju 7:20  “תִּתֵּן אֱמֶת לְיַעֲקֹב, חֶסֶד לְאַבְרָהָם, אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתָּ לַאֲבֹתֵינוּ, מִימֵי קֶדֶם” “Izkazal boš resnico Jakobu, milost (Chessed) Abrahamu, kakor si obljubil našim očetomv v starodavnih dneh.”

Zohar nas uči, če imajo oči enako dolžino in so v sorazmerju večje od ust, potem ni pomankljivosti v duši osebe. Kajti njena/njegova navezava je močnejša. Če so oči različne velikosti, prav tako kot nos in usta, potem ima ta oseba pomankljjivosti v svoji navezavi. Lahko celo zanika obstoj Boga. Pomanljivosti na obrazu in telesu te osebe govorijo o preteklem življenju in Popravku ( Tikkun ), ki ga mora oseba preseči v tem življenju. Ko se srečamo s tako osebo, potem tej osebi ne bi smeli govoriti da je bila  dobra ali ni bila dobra v prejšnih življenjih ali, da nima vere. Ampak osebo voditi, da poveča vero in svojo gotovost v YHVH sistem z namenom izboljšanja svojega življenja. Ne pozabimo, da smo v svetu Popravka-Tikkun in kot taki ne bi smeli označiti osebe kot pomankljive ampak ji pokazati pot za svetlobo in način s katerim naj pristopi svojemu popravku. To nam pove, da oseba je že v procesu popravka svojih pomankljivosti. Vse kar moramo narediti je samo dati podporo in vzpodbujati osebo brez vsakega znaka, ki ga vidimo na njihovem obrazu.  Ko pristopamo s svojim egom rekoč, da poznamo BDO ( brati iz dlani in obraza ) in da lahko preberemo njen obraz, potem smo zgrešili osnovni namen BDO. Preučuj BDO na poti postati pravičen v vseh svojih dejanjih. To znanje ti pomaga v zavedanju kako pomagati še boljše ostalim.
{||}