Leviticus 23:24 ” דַּבֵּר אֶל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, לֵאמֹר: בַּחֹדֶשׁ הַשְּׁבִיעִי בְּאֶחָד לַחֹדֶשׁ, יִהְיֶה לָכֶם שַׁבָּתוֹן–זִכְרוֹן תְּרוּעָה, מִקְרָא-קֹדֶשׁ”

“Govoreč Izraelovim sinovom: Na prvi dan sedmega meseca naj vam bo slavnosten počitek, spomin razglašen s trobljenjem iz rogov, sveto razglašenje”
Tukaj Bog razodene Mojzesu, da naj naroči Izraelitom, da se pripravijo na Rosh Hashanah. Na Rosh Hashanah sta bila ustvarjena Adam in Eva. Na ta dan statudi zagrešila greh.  Ta dogodek je prinesel sodbo, ki se zgodi vsako leto.  Rosh Hashanah je sestavljena iz dveh dni sodbe. Vendar Zohar nas informira, da se predstavlja kot eden dolg neprekinjen dan.  Prvi dan je ovrednotenje stanja naše duše za najpomembnejše nečistosti. Za manjše nečistosti pa drugi dan.
[note color=”#E4E4E4″]Iz Zoharjevega razdelka Bo 

וּבְהַהוּא יוֹמָא, קַיְימִין אִלֵּין תְּרֵין סִטְרִין: חַיִּים, וּמָוֶת. אִית מַאן דְּאַכְתִּיב לְסִטְרָא דְּחַיִּים. וְאִית מַאן דְּאַכְתִּיב לְסִטְרָא דְּמָוֶת. וּלְזִמְנִין דְּעָלְמָא שַׁרְיָא בְּאֶמְצָעִיתָא, אִי קַיְּימָא חַד זַכָּאָה בְּעָלְמָא, דְּאַכְרַע עָלַיְיהוּ, כֻּלְּהוּ קַיְימִין וְאַכְתִּיבוּ לְחַיִּים. וְאִי חַד חַיָּיבָא אַכְרַע עָלְמָא, כֻּלְּהוּ אַכְתִּיבוּ לְמִיתָה.

“Na dan obstajata in se srečata dve strani: Življenje in Smrt. Obstajajo tisti, ki so zapisani življenju in tisti, ki  so zapisani smrti. Včasih je svet med življenjem in smrtjo.  Če pravični vodi svet, potem bo ta za vsakega zagotovil, da bo zapisan življenju If a righteous one leads them then he makes everybody written for life. Vendar zla oseba vodi, potem bodo vsi zapisani smrti. ” [/note] Vidik življenja pomeni napredovanje in uspeh v prihajajočem letu. Smrt je vidik kaosa, omejevanja in stvari, ki ne gredo na zdrav način za nase in naše dobro.  Priti bližje pravični osebi na Rosh Hashanah pomaga osebi, da je zapisana strani življenja. Zaradi nemalo razlogov ni vsakemu dano, da se lahko približa pravični osebi.  Lahko, da ne poznajo takšne pravične osebe ali pa živijo daleč od duhovne skupnosti, ki bi jih lahko podprla. Mnogo duš, ki tvorijo Izraelove Otroke so razpršene vse naokrog po svetu. Celo daleč od Zoharja ali katere knjige navezave.   Ta izbor iz Zoharja je zato narejen prav zanje.  Tora nam naroča da uporabimo Shofar* na Rosh Hashanah. Vsak trobetljaj (trobenjatnje) iz Shofarja je pomembne. Razlomi Klipot okoli kar razgali naše nečistosti. Ko naša duša stoji pred sodnikom usmerjena v svoje največje dobro, smo obsojeni na življenje in pozitivni izhod.  Namen tega posebnega izbora Zoharja za Rosh Hashanah je navezava na pravičnejšega med pravičnimi, Rabin Šimona. Prišel je na ta svet, da odpre duhovne kanale za nas. In tako ohrani nebeško svetlobo za ta svet. Zohar opiše vse duhovne dogodke opisane v Tori, da nam poda navezavo, ki je sicer nikakor ne moremo pridobiti.  Ko zrete in sledite posebnemu izboru Zoharja, ki se tiče Rosh Hashanah, je kot da bi imeli Rabin Šimona in njegova zasluženja ob sebi medtem, ko stojite pred sodnikom. Celo če ste skupaj s pravično osebi na Rosh Hashanah in/ali z ostalimi  duhovnimi ljudmi, poskusite vložiti dodatne napore, da pritegnite Rabin Šimona k sebi z ostalimi, in pritegnite še ostale z vami na stran ŽIVLJENJA.  Posreduje to PDF podatkovno zbirkovsem svojim prijateljem, posebno tistim, ki so manj navezani. Preuči ta PDF, iztiskaj kopijo in jo hrani s seboj med praznikom Rosh Hashanah. To je kot, da bi imeli Rabin Šimona in celotno Zohar zbirko ob sebi v času sojenja tvoji duši.
Click here to open the PDF or download to your PC.
Bodite blagoslovljeni v novem letu s silo ŽIVLJENJA venomer v vas.
[pdf https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/2011/09/ZoharRoshHashanah3.pdf]