Zoharjev dnevnik Št. 1199
Zoharjev Dnevnik Št. 1199 Zohar Pinhas, Knjiga Št. 20 (ANG)/Knjiga Št. 15 (Heb)
Holy Zohar text. Daily Zohar -1199

Pinhas 365,366

Zvesti pastir Mojzes nas poduči, da so deli telesa in arterijske žile srca vidik Izraelitov. Ko so v težavah ( kar pomeni v stanju SODBE ), bi morali povzdigniti glas iz sapnika ( Trachea ). Tako se nam odstira skrivnost OVNOVEGA ROGA (Shofarja ).
Žolč predstavlja sodbo, ki  prenešena preko Lupine ( Klipah ) vzbudi jezo v telesu. Pljuča poskusijo ‘ohladiti’ s svetlobo Chassadim-a, ki jo vdihnejo vase. Vendar pri tem ne uspejo. Namreč žolč se je razlil po arterijah po celem telesu. Svetloba Chassadim-a v pljučih potuje navzgor proti sapniku in se naveže na Razumevanje/Binah. Požiralnik/esophagus/ושט predstavlja prehranski vod in vidik sveta na nižji ravni. Namreč usmerja fizične prehranske vire. Sapnik nima stika s prehrano in kot tak je usmerja višje ravni. Hrana, ki potuje navzdol po požiralniku/esophagus/ושט raztegne črko Vav ו navzdol kar oblikuje končno črko Nun ן. Tako črke ושט postanejo שטן, ‘Satan’.

Četrta Mojzesova Knjiga 11:33

“.הַבָּשָׂר, עוֹדֶנּוּ בֵּין שִׁנֵּיהֶם–טֶרֶם, יִכָּרֵת; וְאַף יְהוָה, חָרָה בָעָם, וַיַּךְ יְהוָה בָּעָם, מַכָּה רַבָּה מְאֹד”

Črkovano Heb besedilo ( levo proti desni )

הַבָּשָׂר habasar, עוֹדֶנּוּ odennu בֵּין bein שִׁנֵּיהֶם–טֶרֶם shinneihem–terem, יִכָּרֵת yikaret; וְאַף ve’af יְהוָה Adonai, חָרָהcharah בָעָם va’am, וַיַּךְ vayach יְהוָה Adonai בָּעָם ba’am, מַכָּה makah רַבָּה rabah מְאֹד me’od.

Še prej kot je bilo meso med njihovimi zobmi prežvečeno se je jeza GOSPODA vzdramila zoper ljudstvo. In GOSPOD je udaril proti ljudstvu z nesrečo. 

Ljudje so se pritoževali Bogu zoper Mano. Zahtevali so meso. Bog jim je poslal prepelice, ki so jih ubirali ves dan in noč in še naslednji dan. Pogoltnili so meso še preden je bilo prežvečeno med njihovimi zobmi. In to je razlog zaradi katerega so pritegnili negativni vidik v hrano. Prepelice so priletele iz morja. Ljudje so jih pobirali iz tal. Mana je prišla iz nebes. Lahko so ubrali in izbirali  samo tisto kar se je dalo zaužiti in predelati z močjo njihovih misli.

Fizikalnost prehrane vključuje vidik smrti v hrani.  Kadar hrano uživamo zmerno in jo pravilno  prežvečimo preden ta odpotuje po požiralniku potem s tem vzpostavimo pozitivno povezavo na energijo prehrane. Več kot prežvečimo hrano, več svetlobe Chasadim-a pritegnemo v prehrano, ki jo zaužijemo.

Na Dan Pokore/Yom Kippur/יוֹם כִּפּוּר ne zaužijemo prehrane. In s tem zaključimo prekinitveno vez s Satanom. Postenje nam dovoli navezavo in pretegnitev Svetlobe Razumevanja/Binah brez prekinitve.
Beseda Satan/השטן ima številčno ovrednotenje 364. Kar predstavlja ena manj kot število dni v letu. In ta dan je  Dan Pokore/Yom Kippur/יוֹם כִּפּוּר.
{||}