Daily Zohar 1279
Daily Zohar 1279 Zohar Pinchas, Vol. 20 (English)/Vol 15 (Hebrew)
Holy Zohar text. Daily Zohar -1279

Pinhas 582-584
Nadaljevanje predhodnega dnevnika

Ob prihodu jutra ( glej predhodne dnevnike ), dve osebi  Mesije se pojavita med nami.
Mesija, Davidov sin ter Mesija sin Efraima.
Prvi je vidik desnega debla: Chockmah/Modrost, Chessed/Blagost ter Netzach/Zmaga.
Drugi je vidik levega debla: Binah/Razumevanje, Gevurah/Sodba, Hod/Veličastje.
Mojzes je navezava iz Da’at/Znanje preko osrednjega debla. Tu sta še Tiferet/Lepota ter Yessod/Osnovna. Kot tak Mojzes predstavlja združitev Chessed/Blagosti iz desnega debla ter Gevurah/Sodbe iz levega debla oz. v nadaljevanju Netzach/Zmaga iz desnega debla ter Hod/Veličastja levega debla z namenom prevesti svetlobo Znanja/Da’at iz gornje ravni. Tako bi namreč podprl združitev dve Mesij.

Mojzes je ključ pri usmerjanju Svetlobe v svet ob Končni odrešitvi. Njegova duša je ponovna utelešenje Abel-a. Abel je bil prva čista duša, ki je prišla iz združitve Adama in Eve. Kajn je bil sicer prvi vendar njegovo seme je bilo nečisto zaradi greha Kače.
Del Božjega načrta za nas je izkusiti težave in znoj ( Prva Mojzesova knjiga 3:19) še pred zasluženjem navezave na Drevo življenja in nesmrtnosti.

Iz podobnega razloga je prišel Jakob za Ezavom. Namreč, da pridobimo več časa in izgradimo močno navezavo na osrednje deblo. Mojzes je odrešil Izrealite od suženjstva Egiptu. Sedaj je pred vrati nebes, ki so manifestacija najpre treh Sefirojev zgornje ravni  Keter/Krona, Chokmah/Modrost ter Binah/Razumevanje ter zemlje, ki je Sefirot spodnje ravni. Mojzes čaka na izpolnitev svoje zadnje dolžnosti, da privede Končno odrešitev in vzpodbudi delovanje Mesije, sina Davida in sina Efraima.

{||}