Click here to listen to the Daily Zohar [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz1015.mp3|titles=Daily Zohar 1015]
Holy Zohar text. Daily Zohar -1015

Tikkun 2 – 4 (navezava na  Tikkun 22 and 23)

Abraham je izvedel popravo Čaščenja malika Adama. Bog je zapovedal Adamu prepoved navezave na Drevo Znanja Dobrega in Slabega. To bi ga zavarovalo pred vplivom negativne strani. Adam je tako padel v magijo Kače, kar predstavlja vidik malikovanja.

Deuteronomy 7:25 “ פְּסִילֵי אֱלֹהֵיהֶם, תִּשְׂרְפוּן בָּאֵשׁ

“Čaščene podobe njihovih bogov boš zažgal v ognju;”
Abraham je bil rojen očetu, ki je častil lažnega boga. Vržen je bil v ogenj. Vendar vera v Boga se je obdržala čista. S tem je Abraham izvedel popravo malikovalnega čaščenja pri Adamu.
Ogenje je orodje za čiščenje duše. Ko začutimo ljubezen v svojem srcu je kot ogenj, ki se želi razširiti. Abraham je imel ljubezen dano od Boga. To ljubezen je tudi razširil navzven. Njegov šotor je bil odprt v vseh smereh. Vsakdo je bil dobrodošel, ki je želel občutiti svetlobo v svojem šotoru.  Ni maral zase in je sledil zapovedim Boga kamorkoli je bilo zapovedano.
Mi želimo biti kot Abraham in širiti ljubezen in svetlobo kamorkoli gremo. Morali bi zbrati vse samozadovoljive želje in jih zažgati. Samo takrat postanemo svobodni od čaščenja lažnih bogov – malikov (materijalno). Želimo biti kot Izak, predati svoje telo, da služi z namenom popravek.  Mi želimo biti kot Jakob, čisti in polni modrosti znanja v vseh poteh Tore. To nam bo pritegnilo še več luči in varovanja naših življenj.
Med trobljaji Šofarja na Rosh Hashanah se želimo osredotočiti na odstranitev nečistosti, povezanih s tremi vrstami greha.  Ti so bili popravljeni/očiščeni od Abrahama, Izaka in Jakoba. Če želimo prav  tako s tem opraviti potem imamo čisto pod do Binah Razumevanje za pritegnitev luči na praznik Yom Kippur v naša življenja in tako zaživimo lepše leto, kot so bila prejšna.
{||}