Click here to listen to the Daily Zohar [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz1030.mp3|titles=Daily Zohar 1030]
Holy Zohar text. Daily Zohar -1030

Tikkun 5 – 4
Peta Mojzesvoa Knjiga  21:23 “לֹא-תָלִין נִבְלָתוֹ עַל-הָעֵץ, כִּי-קָבוֹר תִּקְבְּרֶנּוּ בַּיּוֹם הַהוּא–כִּי-קִלְלַת אֱלֹהִים, תָּלוּי; וְלֹא תְטַמֵּא, אֶת-אַדְמָתְךָ, אֲשֶׁר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה

“Njegovo truplo naj ne ostane na drevesu čez noč; pokoplji ga še isti dan; kajti ta, ki je obešen je od Boga preklet; kajtu ne skruni svoje dežele, ki ti jo YHVH daje v nasledstvo” 

Zohar odkriva eno drugo učenje tega verza. Drevo je vidik duhovnega učenca, njegovo truplo je ženska, ki je z njim poročena vendar ni primerna zanj. Če ona ni duhovna oseba, potem je lahko ona obešena na Drevo in ga potiska k duhovni smrti. Če je močan v svojem duhovnem delu potem pokoplje njen negativni vidik in jo naveže na Drevo Življenja. Če je ona močnejša od njega potem ga zaduši/zadavi z duhovno smrtjo kot kača okoli vratu.  Duhovni moški bi moral biti poročen z ujemajočo duhovno ženo. Če to ni primer potem v večini ona dominira v odnosu in ga potiska navzdol na svoj nivo. V tem svetu so želje ženske duhovno mošnejše od želja moških. Duhovna ženska lahko vzpodbudi osebo k rasti ali padcu na osnovi svojih želja, ki določajo tip njene biti/osebnosti. Poroka zaveže moškega na bit/osebnost/telo njegove žene in nima druge možnosti kot to bit/osebnost/telo izpolniti. Zelo redko se zgodi, da bi moški lahko spremenil žensko in jo spreobrnil v duhovno aktivno žensko.

Če je moški duhovno močan in ženska ima potencial spremembe potem moški lahko sestopi na njeno raven, da jo pobere in postopoma transformira njeno osebnost/bit iz ene sebične želje v osebnost/bit z željo deliti.
{||}