Pritisni tukaj za poslušanje Zoharjevega dnevnika [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz1011.mp3|titles=Daily Zohar 1011]
Holy Zohar text. Daily Zohar -1011

Tikkun 70 – 116 Po prvem grehu je Adam najprej bil ločen od Eve. V času njegove ločenosti od Eve je občeval z  žensko iz druge strani. Iz njunega razmerja so se rodile duše različnih nenavadnih bitij, Erev Rav. Bile so zmes dobre strani Adama in sebične želje Adama zadovoljiti samega sebe iz nečiste strani.

Ob prvi njuni združitvi sta Adam in Eva prinesla slabo in dobro. Slabo je bil Kajn, ki je prišel iz nečiste strani Kače. Dobro je bil Abel, ki je prišel iz čiste Adamove duše.

Geneza 5:3 “וַיְחִי אָדָם, שְׁלֹשִׁים וּמְאַת שָׁנָה, וַיּוֹלֶד בִּדְמוּתוֹ, כְּצַלְמוֹ; וַיִּקְרָא אֶת-שְׁמוֹ, שֵׁת ”

“In po 130 letih svojega življenja, je Adamu dan sin po njegovi podobi, ki ga je poimenoval Set.”

Torej po 130ih letih se je Adam vrnil prvi ljubezni. 130 je enako kot 10 krat številčna vrednost besede Ljubezen  אהבה . Tora nas uči, da sta do tega časa imela enega otroka z imenom Set. S Setom sta Adam in Eva imela čisto seme tako na fizični kot duhovni ravni.    Ime Set  שת predstavlja osnovo za človekove in duhovne svetove. Črka   ש  je sestavljena iz treh črk Vav. Sicer pa predstavlja vidik treh debel Drevesa Življenja ter treh praočakov, ki se bodo kasneje pojavili. ת je zadnja črka abecede Alef-Bet. Predstavlja pa Kraljestvo-Malchut, kamor lahko duše pripeljejo svetlobo Stvarnika. Setova duša  je povezala zgornje s spodnjim in začetek s koncem.   Adam je bil rojen, da bi podoživel 1000 let življenja kot celovit življenski krog v sistemu 10ih Sefirojev.  Zaradi greha je svetloba Malchuta izginila. Adam je tako živel 930 let. Prvih 900 let je bilo za 9 Sefirojev svetlobe. Zadnjih 30 let je bilo v Kraljestvu (Malchut ), kjer ni  lastne svetlobe. Adam je šel skozi izkušnjo odsotnosti svetlobe, kot se bo dogodilo ob koncu. Dal je 70 let svojega življenja Kralju Davidu, da je lahko ta zanj zaokrožil Popravo ( Tikkun ).   Zohar nam odstira, da je  končno odrešenje v skrivnosti 70tih let. ( Priporočam branje ‘Zakaj 2012’ ) Rabin Šimon pojasnjuje, da so v prvih 10ih generacijah od Adama do Noeta, duše prihajale iz Arich Anpin-a. Ljudje pa so živeli po nekaj stotin let.  Po Noetu in potopu je življenje postalo krajše. Duše so prihajale iz Zeir Anpin-a, ki je pod tremi Sefiroji ( Keter Krona,  Chokmah Modrost , Binah Razumevanje ).  Od Abrahama dalje so ljudje živeli znatno krajše. Božji namen v krajšem življenju ljudi je bil, da s strahom pred smrtjo pri ljudeh vzbudi večjo pozornost na Popravo ( Tikkun ).

Geneza 2:4 “אֵלֶּה תוֹלְדוֹת הַשָּׁמַיִם וְהָאָרֶץ, בְּהִבָּרְאָם: בְּיוֹם, עֲשׂוֹת יְהוָה אֱלֹהִים–אֶרֶץ וְשָׁמָיִם

“To so rodovi nebes in zemlje, ko so bili ustvarjeni (בְּהִבָּרְאָם) v dneh ko je YHVH Bog naredil zemljo in nebesa.” V Tori je črka ה v besedi  בְּהִבָּרְאָם (so bili ustvarjeni ) manjša od siceršnje dolžine črke. Beseda sama ima enake črke kot so črke v besedi Abraham  אברהם. To nakazuje krajše življenje in na globalno popravo( Svetovni Tikkun ), ki se je začela z Abrahamom.  Ob  koncu Tore  Deuteronomy 32:6, vidimo veliko črko ה . Ta stoji zase kot edina črka besede iz ene črke. Ta črka predstavlja Kraljestvo Malchut izpolnjen s svetlobo Stvarnika. Ta svetloba bo manifestirana po končnem čiščenju negativnosti iz sveta.  Naj nam bo dan zaslužek in izkušnja tega razodetja še v našem času.   בָּרוּךְ יהו”ה לְעוֹלָם אָמֵן וְאָמֵן. Blagoslovljeno naj bo Njegovo ime  YHVH za večno, Amen in Amen.

[note color=”#eedff2″]Pozor: To je konec Tikuna 70, ki je končni Tikun dela Tikunei Zohar. Vendar to še ni konec knjige. Kako pa to ?  Potem ko je bil najden Zohar ter povezan v tri knjige Zoharja in eno knjigo Tikunei Zohar je bilo najdeno še več besedila Zoharja. Vsa ta besedila so bila povezana s prvimi tremi knjigami in Tikunimom.  V starih časih pred iznajdbo tiskarskega stroja so knjige kopirali ročno. Vsaka stran natanko tako kot izvorna stran.   Komentarji so bili pisani sklicujoč se na besedilo Zoharja po številki strani. Tako se ni pokvaril sistem referenc in sklicevanja med dodajanjem novo najdenih besedil na koncu Tikunima. Ostali Zoharjevi teksti so bili dodani v ločeno knjigo.  Vsak Zoharjev tekst je dragocen. Mi bomo tako nadaljevali prav do konca knjige.[/note]
{||}