Daily Zohar 1187
Daily Zohar 1187 Zohar Pinchas, Vol. 20 (English)/Vol 15 (Hebrew)
Holy Zohar text. Daily Zohar -1187

Pinhas 333-335

Neskončna svetloba hrani vse svetove preko po imenu  יהוה YHVH. Ker je izvor svetlobe zastrt nam ni dana neposredna navezava kot tudi nam ni dovoljeno izgovoriti njegovo ime  יהוה YHVH.  Zato naslavljamo z imenom GOSPOD/ אדני/ ADNY-Adonay. Kar predstavlja Šekino( Božja prisotnost v materijalnem kraljestvu ) in odstiranje svetlobe na nižjih ravneh.

V prihajajočem svetu ( Končno Odrešenje ) bo svetloba YHVH odstrta in takrat bo možno izgovarjati ime.

Zohar nas poduči, da z namenom, da bi pridobili od svetlobe Končne Odrešitve bi morali imeti ime tako v umu kot srcu. Le tako bomo zmogli udejaniti takojšno odločitev in usmeritev, ko bo prišlo do popolnega razkritja svetlobe.

Peta Mojzesova knjiga  32:4

“ הַצּוּר תָּמִים פָּעֳלוֹ”

Transliterirano Heb. besedilo

הַצּוּר hatzur תָּמִים tamim פָּעֳלוֹ pa’olo, כִּי ki כָל-דְּרָכָיו chal-derachav מִשְׁפָּט mishpat: אֵל el אֱמוּנָה emunah וְאֵיןve’ein עָוֶל avel, צַדִּיק tzadik וְיָשָׁר veyashar הוּא hu.

Skala , Njegovo delo je popolno. Kajti vse Njegove poti so pravične. Bog zvestobe in brez krivice. On je preprost in pravičen.  

Peta Mojzesova knjiga  18:13

“ תָּמִים תִּהְיֶה, עִם יְהוָה אֱלֹהֶיךָ”

Transliterirano Heb. besedilo

תָּמִים tamim תִּהְיֶה tihyeh, עִם im יְהוָה Adonai אֱלֹהֶיךָ eloheicha.

“Živel boš v polnem srcu z YHVH tvojim Bogom.” 

Ni nadomestka ali bližnjice za trenutke navezave na ime  יהוה YHVH . Če namen. želja ni iz živega  srca smo odrinjeni. Celo “tatoo-ji” Boga na koži so samo do globine kože. Ne dosežejo globine srca.

{||}