Pritisni tukaj za poslušanje Zoharja [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz732.mp3|titles=Daily Zohar 732]
Holy Zohar text. Daily Zohar -732
Hebrew translation:

תִּקּוּן שִׁשִּׁים וְאַרְבָּעָה
בְּרֵאשִׁית בָּרָ”א אֱלֹהִי”ם, שָׁם אִי”שׁ, שָׁם אִשָּׁה עִם ה’ שֶׁל אֱלֹהִי”ם, וַעֲלֵיהֶםנֶאֱמַר סַמְּכוּנִי בָּאֲשִׁישׁוֹת, בְּאִישׁ וְאִשָּׁה, וּמִי גָרַם אֶת זֶה? מִשּׁוּם שֶׁהִתְפַּשְּׁטוּ מִכָּתְנוֹת אוֹר אָדָם וְחַוָּה, וּמִשּׁוּם זֶה, סַמְּכוּנִי בָּאֲשִׁישׁוֹת – בְּכָתְנוֹת עוֹר, שֶׁהֵם כְּנֶגֶד וְעֹרֹת אֵילִם מְאָדָּמִיםוְכוּ’.
וְכִי אָדָם גָּרַם? וַהֲרֵיכָּתוּב וַיֹּאמֶר הָאָדָם הָאִשָּׁה אֲשֶׁר נָתַתָּ עִמָּדִי וְגוֹמֵר, וּמִשּׁוּםזֶה אָמַר הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא לָאִשָּׁה מֶה עָשִׂית? כְּמוֹ שֶׁנֶּאֱמַר וַיֹּאמֶר יהו”ה אֱלֹהִי”ם אֶל הָאִשָּׁה מַה זֹּאת עָשִׂית? כָּל חֵטְא שֶׁעָשִׂית לַשְּׁכִינָה, שֶׁהִיא זֹאת, עָשִׂית, וּמִשּׁוּם זֶה מַה זֹּאתעָשִׂית, שֶׁהִיא מַה שְּׁמוֹ, מַה זֹּאת וַדַּאי, מָה יהו”ה אֱלֹהֶי”ךָ שֹׁאֵל מֵעִמָּךְ כִּי אִם לְיִרְאָה, וְאַל תִּקְרֵי אִם אֶלָּא אֵם, (זֶהוּ שֶׁכָּתוּב אִישׁ אִמּוֹ וְאָבִיו תִּירָאוּ, שֶׁהוּא י”ה, הָאָב וְהָאֵם הָעֶלְיוֹנָה), וְאַתְּ לֹא פָחַדְתְּ מִן הָאֵם הָעֶלְיוֹנָה, לָזֹאת עָשִׂית כָּל זֶה וַדַּאי, שֶׁנֶּאֱמַר בָּהּ זֹאת אוֹת הַבְּרִית.

Tikkun 64 – 1

V prvih treh besedah Tore

“V začetku je Bog ustvaril nebo in zemljo….”, najdemo besede za Moškega – איש in Žensko – אשה. Po grehu sta moški in ženska izguvil svoja izvorna oblačila Svetlobe in dobila oblačila kože.
Ko je Bog vprašal žensko “Kaj- מַה je to (זֹּאת) kar si naredila?” “מַה-זֹּאת עָשִׂית?” S tem vprašanjem ji je Bog pravzaprav pojasnil, da je odklopila Zeir Anpin od Schechina-e . מַה je sklicevanje na Zeir Anpin.  זֹּאת je sklicevanje na Schechina.
Geneza Prva Mojzesova knjiga 9:17

“וַיֹּאמֶראֱלֹהִים, אֶל-נֹחַ: זֹאת אוֹת-הַבְּרִית, אֲשֶׁר הֲקִמֹתִי, בֵּינִי, וּבֵיןכָּל-בָּשָׂר אֲשֶׁר עַל-הָאָרֶץ

“Tako Bog poreče Noetu:“ To  (זֹאת) je znamenje zaveze, ki sem vzpostavil med mano in vsem življem na zemlji.” Pomeno besed Boga Noetu je bil: Schechina he z nami na zemlji, da vzpostavi povezavo med Njim in nami.
Naše duhovno delo je da poveže “TO -זֹאת , ki predstavlja vidik Schechine z Zeir Anpinom, kot je bilo pred grehom.  Le tako bomo videli Svetlobo v njeni celovitosti.
Duša Adama se je razstavila v 600 000 isker.  To so korenske duše Izraelitov, ki so prejetli Toro na Sinajski gori. Modreci omenjajo, da ima Tora 600 000 črk, ki predstavljajo vse te duše.
Dejansko število črk je veliko manjše. Če bi šteli črke bi jih našteli 599592.  To ni odlično število. Namreč Toraj predstavlja  svet Poprave (Tikkun ) s 613imi vidiki popravek.  Ko prištejemo 408, dobimo številčno vrednost besed “Tole” – “זֹאת”,  kar je od  599592 do 600,000.
Kabalisti nas učijo, da je Rabin Šimon napisal Zohar za zadnje generacije z namenom, da podpre Schechina pred prihodom Mesije. Naša naloga je odstreti Svetlobo s preučevanjem Zoharja. S tem se vzpostavi močenejša povezava med Schechino in Zeir Anpinom. In pritebližalo bo Končno Odrešitev.
{||}