Click here to listen to the Daily Zohar [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz951.mp3|titles=Daily Zohar 951]
Holy Zohar text. Daily Zohar -951 Hebrew translation:
Tikkun 70 – 54

Angeli sveta  בריאה STVARITEV (Beriah), se imenujejo Serafim.  Angeli sveta יצירה  OBLIKOVANJE ( Yetzirah ) se imenujoe Chayot ( Sveta Bitja ). Angeli sveta עשיה  DEJANJ ( Asiyah ) se imenujejo Ofanim ( Kolesa ).

Svete črke Hebrejščine so nosilci, ki prejemajo svojo svetlov iz Nikkuda ( samoglasniški diakritični znaki ), ki predstavljajo Hebrejske samoglasnike. Dobesedno to pomeni “pikčanje”. Ko dodamo Nikkud k črki, je kot, da obudimo življenje praznemu nosilcu in ga spodbudimo. Luč, ki prihaja iz sveta Atzilut  אצילות   IZŽAREVANJE preko sveta Beriah בריאה   in sveta Yetzirah יצירה v svet DEJANJ עשיה  MALCHUT kjer Ofanimi ( kolesa ) vse premikajo v obstoj.   Od elektronov okoli jeder atoma, Hebrejskih črk, sončnega sistema in vsega drugega v vesolju. Luč prihaja med črkem je v štirih oblikah:

Teamin – Atzilut – Recitirajoče oznake, uporabljene za branje Tore

Nekudot – Beriah Daje dušo na črke.

Tagin – Yetziraj – višja oblika nosilca kot je zapisano v Tori.

Otioh-Asiah-Osnovna oblika/nosilec črke.

Vsaka raven prejme od ravni, ki je višja od sebe. Ophanim prejme od Chayot in Seraphim z namonm manifestiranja v nižji svet.

Zaharija 4:10 “עֵינֵי יְהוָה, הֵמָּה מְשׁוֹטְטִים בְּכָל-הָאָרֶץ” “…”Oči YHVH, ki poglejujeo na in od celotnega sveta. Oči YHVH so vidik Nekudot, pike, ki oživijo črke. Brez pik, črka nima življenja ali pomena ker vsaka črka lahko ima katerikoli znak Nikkud-a. Človek je eno od Svetih Bitij Svetega prestola. On je usmerjevalec za ostala tri Sveta Bitja: Lev, Vol, Orel v svetu Malchut. Vsako bitje ima vidik YHV v naslednji obliki:

Tukaj je 15 oči in skupa 45 oči kot razširjeno YHVH ime Zeir Anpina  (מ”ה).

YHVH črke so zgrajene iz navezanih ( pripetih ) oči. V polni obliki imena imamo 24 oči in vsako ime ima skupaj 72 oči.
( če boš iztiskal-a to stran potem prosim, da jo ne odvržeš. Hrani jo v Zoharjevi knjigi ali jo postavi na varnejše posvečeno mesto ).
{||}