Click here to listen to the Daily Zohar [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz970.mp3|titles=Daily Zohar 970] Holy Zohar text. Daily Zohar -970 Hebrew translation:
Tikkun 70 – 75
Leviticus Tretja Mojzesova Knjiga 21:18:

“כִּי כָל-אִישׁ אֲשֶׁר-בּוֹ מוּם, לֹא יִקְרָב ”

“Kajti nihče, ki ima telesno hibo na sebi, ne sme pristopiti…”

Ta verz iz zakonika, ki ga je Bog podal Duhovnikom odstira, da  nečistost telesa ne more priti bližje za služenje Svetemu. Duhovniki morajo imeti čisto telo, kar pomeni da udejanjajo svoja dejanja s čistostjo sicer ne zmorejo usmerjati svetlobe.

Na dan Yom Kippurja, ki je Najsvetejši dan v letu, Visok Duhovnik vstopa v Sveto Svetih, zato da se naveže na ime YHVH in pritegne svetlobo za celoten svet. Če bi ne bil čist, bi na mestu umrl v trenutku prihoda svetlobe na zemljo. Za pomoč Visokemu duhovniku med njegovim delom je podučen z uporabo posebnih substanc, ki mu dovoljujejo odklop iz telesne zavesti. Nauk iz tega je, da če naj postanemo velik usmerjevalec svetlobe moramo pozabiti nase in našo omejeno osnovo/posodo. Ko smo usmerjevalci nimamo lastnih potreb. Na Facebooku in Tweeterju lahko opazim veliko oseb, ki selijo pozitivne in vzpodbujajoče misli ali reke. To je lepo. Vendar te osebe nimajo moči vplivanja na dušo na nivoju, kjer bi postali le-del te.
I see many people on Facebook and tweeter sharing some positive and motivational quotes.  Vpliv Zoharjevega učenja je čist in na nivoju duše spreminja duhovno DNA. Navezava na sveta besedila nas pelje na korenine duhovnega sistema in DNA kod stvarjenja. Moramo imeti Zohar pred seboj, ko ga preučujemo. Poslušanje Kabbala lekcije brez Zoharja nima enakega učinka. Nadvsem bi morali deliti vire Zoharja za   preučevanje, ki smo jih uporabljali z vsakim, ki ga poznamo. S tem dejanjem postanemo usmerjevalec svetlobe kakor Visoki Duhovnik. Ne samo, da pomagamo tistim nekaterim, ki jih poznamo ampak pomagamo celotnemu svetu.
{||}