Click here to listen to the Daily Zohar [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz1033.mp3|titles=Daily Zohar 1033]
Holy Zohar text. Daily Zohar -1033

Tikkun 5 – 7
Deuteronomij Peta Mojzesova Knjiga  21:23

“לֹא-תָלִין נִבְלָתוֹ עַל-הָעֵץ, כִּי-קָבוֹר תִּקְבְּרֶנּוּ בַּיּוֹם הַהוּא–כִּי-קִלְלַת אֱלֹהִים, תָּלוּי; וְלֹא תְטַמֵּא, אֶת-אַדְמָתְךָ, אֲשֶׁר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה

“njegovo truplo ne sme ostati vso noč na drevesu ampak pokopljite ga še isti dan; kajti ta ki je visel je odvrnjen od  Boga; in naj ne skruni tvoje zemlje, ki ti jo je YHVH podelil v nasledstvo.”  

 

Kot je bilo prejšne pojasnilo, beseda   נבלה, ‘truplo’, ‘kadaver’, prav tako pomeni נבל (izgovarja se  Naval) kar predstavlja opis za negativno osebo.

Govoriti negativnosti je drug vidik  נבל. Ko govorimo slabo o drugih ali katerakoli oblika govorjenja, ki se ne naveže z vidikom življenja, povečamo vidik “smrti” v svetu.
Navezava napačnega ali negativnega govorjenja na Drevo Življenja je kakor obešanje smrti na Drevo.  Tako se povzroča nečistosti v človeku in pritegne smrt nadenj tako v tem življenju kot življenju, ki prihaja.   Gaon iz Vilne ( veliki Kabalist ) nam govori, da je poprava za negativno govorjenje SMRT z DAVLJENJEM.  Da izvede popravo še v tem življenju, oseba potrebuje omejevanje v govorjenju zlega jezika . Intenzivno pa recitirati svete tekste, ki predstavljajo energijo življenja. Tako se pretvorijo prejšne ustvarjenje negativnosti.

POZOR!!! V ta namen  imamo črkovan Zoharjev tekst na  http://UnityZohar.com.
Celo preklinjanje ali izrekanje negativnih besed na določeno osebo, ko se skrijemo v garderobno omaro, kjer ni drugih človeških ušes, da bi nas slišali, se še vedno smatra kot pritegnitev vidika smrti na dušo.  Manifestiranje misli v negativno dejanje v fizičnem svetu ustvarja negativnosti na duhovnem nivoju, ki je pripete na dušo osebe na vseh ravneh tega dnevnega življenja kakor tudi naslednjega življenja. MORA BITI OČIŠČENO.

Zaustavitev negativnih misli še preden se manifestirajo je najučinkovitejša omejitev in odstrani negativni vidik na ravni semena. Namreč, ko se izluži navzven se sprosti  negativnost in posledica je poprava( sodba ), ki ji mora slediti . Težko je za nas večino ljudi razumeti, da je misija tega življenja samo zdravljenje in čiščenje duše. Želja zase je tisto, kar drži dušo pripeto na telo in jo vzdržuje živo v tem svetu. Glavni cilj je narediti telo sužnja duši in ne dušo sužnja telesu.
{||}