Daily Zohar # 937 — The master embroider
TR: ENG -> SVN
Zoharjev dnevnik št. 937 : Mojster olepševanja

Po Ohr Hachama ( Luč v soncu ) avtorja rabin Abraham Azulai

Če med vodoravnimi linijami na čelu najdemo prelome, potem le-ti predstavljajo značajske hibe v korenu duše osebe. Tok svetlobe od Chokmah-חכמה ( MODROST) je prekinjen. Oseba je zlahka zmedena ali zlahka prenaša sodbe na ostale. Brez trdne in močne povezave na Chokmah-חכמה ( MODROST), oseba pade v ‘težnost’ Malchut-a. Takšna oseba prav tako težko zadrži skrivnosti zase in je nagnjena obrekovanju.

Naslednja skica ( glej zgoraj ) prikazuje dolge zaokrožene linije, ki odražajo globoke misli in modrost. Loki v linijah so odraz zakrivljanja svetlobe Chokmah-חכמה ( MODROST).

Oseba z manjšim in okroglim čelom je modra in pametna. Oseba ima občutljivo ( senzibilno ) dušo in deluje z milostjo. Oseba ima odraža zanimanje in radovednost v veliko področjih življenja in je lahko uspešna v študiju Tore. Ta oseba si želi živeti v miru in radosti.

Psalms 139:15

Knjiga Psalmov, Psaml 139:15
“לֹא-נִכְחַד עָצְמִי, מִמֶּךָּ: אֲשֶׁר-עֻשֵּׂיתִי בַסֵּתֶר; רֻקַּמְתִּי, בְּתַחְתִּיּוֹת אָרֶץ”
“Moje ( YHVH) bistvo ni bilo skrito od tebe. Vse kar sem naredil
“Ni ti bilo skrito moje (YHVH) bistvo, ko sem bil oblikovan na v zastrtem, olepšalo pa je globočine zemlje.”
To je verz z veliko globokega pomena. Vendar za našo diskusijo, odstira misel, da je zastrta svetloba Chokmah-חכמה ( MODROST) razodeta v nižjih ravneh kot okrasna vezenina na veliki mizi. Vsaka črta čela predstavlja vidik svetlobe Chokmah-חכמה ( MODROST). Svetloba je seme človeka ( Adam ) in vključuje tako preteklost kot prihodnost.