Pritisni/Dotakni tukaj za poslušanje Zoharjevega dnevnika [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz1050.mp3|titles=Daily Zohar 1050]
Holy Zohar text. Daily Zohar -1050
Hebrew translation:

Poprava 6 – 9

Visoka pesem  2:9

“הִנֵּה-זֶה עוֹמֵד, אַחַר כָּתְלֵנוּ–מַשְׁגִּיחַ מִן-הַחַלֹּנוֹת, מֵצִיץ מִן-הַחֲרַכִּים

Moj ljubi je kakor gazela ali kakor mlad jelen.
Glej, stoji za našim zidom, On gleda skozi okno, On strmi skozi mrežo.”

Za zidom je meja med višjim in nižjim svetom. Gledanje skozi okno je vidik pošiljanja svetlobe, ki hrani svet preko konstelacij ozvezdja. In na ta način tudi usmerja za 12 Izraelitskih plemen.

Knjiga psalmov 19:6

“וְהוּא–כְּחָתָן, יֹצֵא מֵחֻפָּתוֹ; יָשִׂישׂ כְּגִבּוֹר, לָרוּץ אֹרַח”
“Prihaja ven kakor ženin odhajajoč iz svoje poročne izbe, radosten kakor junak* steče po SVOJI poti.”

Junak* – Gevurah גבורה sodba/moč/samoobvladovanje

Ženin predstavlja sonce – vidik YHVH, ki pošilja svetlobo na luno. Luna je vidik Izraela in Šekine* ter Malchut. Šekina* okrasi sebe z lasmi, ki so vidik prehodov, ki povežejo s 13 lastnostmi, ki prihajajoa iz 13ih “Tikunei Dikna”-brada  Arich Anpina. Manifestirajo se skozi 12 konstelacij in luno.
Bog, YHVH bo zlomil 12 poti svetlobe, da tako zlomi sile negativnosti in odpre prehode za sprejem vseh molitev. Zohar nas poduči, da gre za podoben način kot je Mojzes odprl 12 poti za Izraelite, ko so prečkali morje ob odhodu iz Egipta.  Tako je Mojzes odstranil moč negativne strani, ki bi lahko zaustabila prečkanje morja na kopno na drugi strani.  Ko je Mojzes razdelil morje, je pred tem najprej v svojem umu ustvaril načrt, ki mu je sledilo dejanje.

Druga Mojzesova Knjiga 14:21
“וַיֵּט מֹשֶׁה אֶת-יָדוֹ, עַל-הַיָּם, וַיּוֹלֶךְ יְהוָה אֶת-הַיָּם בְּרוּחַ קָדִים עַזָּה כָּל-הַלַּיְלָה, וַיָּשֶׂם אֶת-הַיָּם לֶחָרָבָה; וַיִּבָּקְעוּ, הַמָּיִם ”
“In Mojzes je iztegnil roko proti morju; YHVH je povzročil, da se je umaknilo morje močnemu vzhodnemu vetru za vso noč; tako je naredil kopno in vode so se razdelile.”

Verz nam govori, da je Mojzes iztegnil svojo roko preden je Bog izvedel dejanje. To nam da za misliti, da je Mojzes videl kopno še preden je povzdignil svojo roko. Teh 12ih poti, ki jih je Mojzes ustvaril za vsako pleme, je Bog  poravnal/trasiral tako, da so Izraeliti lahko hodili brez vsake težave.

Druga Mojzesova Knjiga 15:8
“Z dihom tvojih nosnic so se nakopičile vode; kakor jez je zastalo valovje; valovi so se utrdili sredi morja.”

Z dobrim namenom in načrtovanjem lahko dobimo pomoč Svetlobe za pomoč pri zlomu negativnosti. In tako Svetlobo manifestirati v fizični svet.

{||}