Pritisni tukaj za poslušanje Zoharjevega Dnevnika [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz941.mp3|titles=Daily Zohar 941]
Holy Zohar text. Daily Zohar -941
Hebrew translation:

Sorry Hebrew translation is missing from my original files.

Tikkun 70 – 46

Zohar nas, da oči predstavljajo celovit svet.  Oko je okroglo kot svet. Zenica in šarenica sta prav tako krožne oblike. Zenica je v središčni točki očesa in predstavlja Zion. Zion je ime duhovne točke, ki je vidik Yessod-a(1) od Malchut-a(2). Yessod Malchuta je nad Svetim Svetiščem, kar predstavlja vidik Malchut-a.

Sveto Svetišče je središčna točka STVARSTVA. V njem je VPIJAJOČI KAMEN iz katerega je bilo usvtarjeno STVARSTVO.

Negativna stran ‘Sitra Achra'(3), ima močan zadržek na oči. To so vrata duše v fizični svet in na teh vratih se vedno najprej pojavijo negativnosti. Ljudje brez pravšnje ozaveščenosti lahko usmerjajo sile negativnostti skozi svoje oči.  Ta dogajanja in okoliščine so poimenovana z izrazom ZLOBNO OKO.  Iz pisnega dela Ohr Hachama ( Svetloba Sonca ), nam avtor Rabin Avraham Azulai sporoča, da so sorazmerno umeščeba očesa tista, ki sopravilno  umeščena z jasnimi in čistimi barvami. Kar indicira dobro in pošteno osebo. Če so očesa globoko znotraj, daleč od čelnih potez potem je oseba nepoštena. Ne velja ji zaupati. Namreč oseba bo goljufala, če bo le imela možnost.
{||}