Pritisni tukaj za poslušanje Zoharjevega dnevnika [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz984.mp3|titles=Daily Zohar 984]
Holy Zohar text. Daily Zohar -984
Hebrew translation:

Tikkun 70 – 89

Mnoge osebe premikajo nekatere dele telesa med govorjenjem. Nekateri osebe  premikajo svoje oči , roke, glavo in nekateri svoje noge. Del telesa je spodbujen z energijo duše.

Izaija 50:1הֵן בַּעֲו‍ֹנֹתֵיכֶם נִמְכַּרְתֶּם, וּבְפִשְׁעֵיכֶם שֻׁלְּחָה אִמְּכֶם. ”
“…zaradi vaše zlobe ste bili prodani in zaradi vaših grehov je bila vaša mati odslovljena vaša mati.”

Rabin Shimon pojasnjuje za ta verz, da mati (  Shechina* – glej pojasnilo spodaj ), je bila odvrnjena stran iz stanja celovite združitve s svetlobo, da pomaga pri Tikkun-u** ( glej pojasnilo spodaj ) ljudi. Celotno bivanje, ki predstavlja svet Tikkun-a je v nenehnem gibanju. Ničesar ni kar bi bilo negibljivo. Neskončnost je v popolnem mirujočem položaju zato, da prejema enegijo Binah RAZuMEVANJE, ki je nad svetom Tikkun-a. Naše molitve ob Shabbatu omenjajo počitek za pritegnitev energije. Popoldne na Shabbat, po molitvi Mincha***, je najvišje stanje počitka in najprimernejši čas za branje Zoharja. Takrat je tudi do 10.000 krat močnejša navezava kot pa ob običajnih dnevih. Duša kot vidik Shechina je močno izražena v različnih delih telesa, ki zahtevajo navezavo. Naučili smo se že, da celotno telo predstavlja duhovno bistvo in duša predstavlja osebo. Če oseba ima ali je imela nečistosti, potem bo to vidno kot posebno dodano gibanje v telesu ali z nečemer, kar je izraženo drugače kot je normalno. Posebna gibanja oči, ust, rok in ostalih delov nakazujejo duhovni popravek, ki je povezan s tem področjem telesa.
Popravek prinaša telesu popolno ravnotežje z našo duhovno navezavo in dejanji. Kadar občutimo stanje miru in počitka v našem srcu takrat sledimo našemu Tikkunu. Takrat smo lahko gotovi, da smo na pravi poti.
{||}