Click here to listen to the Daily Zohar [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz961.mp3|titles=Daily Zohar 961] Holy Zohar text. Daily Zohar -961 Hebrew translation:
Tikkun 70 – 66

Ljudje tipa rdeče barve so običajno iz druge strani ( negativne ). Njihov telesni tip je vsakdanji/povprečen. Vmes med vodo in ognjem. Vplivani so od planeta Mars מאדים katerega ime pomeni ‘naredi rdeče’. Za te ljudi velja, da zlahka ‘izpljunejo kri’ in morali bi se jih paziti.

Tip ‘voda’ je moker in mrzel. Vendar rdeča je element ‘zraka’ in nosilec vode in ognja, ki sta mokra in topla. Rdeča je lahko igriva v negativnem smislu kot sledeč seksualne želje. Oseba lahko izpljuane tvojo kri in vzame denar ter ga zlahka zapravi.

Tip ‘Črna’ je ‘zemlja’, mrzla in suha, grenka in žalostna. Oseba živi poceni in stežka zapravlja svoj denar.

Pozitivna stran ‘bele’ je da je nahranjena iz Chokmah MODROST in desnega debla. Belina osebe prihaja iz čistoče možganov. Pozitivna ‘rdeča’ je vidik Binah RAZUMEVANJE, levo deblo ter srce, ki polni čisto energijo v rdečo kri.

Pozitivno ‘zelena’ ima lastnosti središčnega debla in govori resnico.

Yod v YHVH imenu je oblečena v ‘belo’ in Chokmah, modrost Tore. Hei v YHVH je oblečena v ‘rdeče’ in Binah, strahospoštovanje v srcu. Vav  YHVH je ‘oblečena’ v ‘zeleno’ in Zeir Anpin. Skupaj z  izgovarjanjem  resnice in Chokmah in Binah v svojem srcu. Hei v YHVH je ‘oblečena’ v črno Yessod-a in modro Malchut-a, sledeč potem svetlobe.

{||}