Pritisni tukaj za poslušanje Zoharjevega dnevnika [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz1002.mp3|titles=Daily Zohar 1002]
Holy Zohar text. Daily Zohar -1002

Tikkun 70 – 107
Sefiroji so usmerjevalne poti luči Neskončnega.  Vsako obstoječe  bitje ali predmet poseduje vidike Desetih Sefirojev v njem, sicer ne bi obstajalo.   Celo molekule plinov v zračni zmesi, ki jih vdihavamo posedujejo vidike Desetih Sefirojev.   Sefiroji služijo kot nekakšne prevozne poti/vozila in hkrati kot  nosilna telesa za pritegnitev moči Svetlobe. Moč Svetlobe pa  ohranja in vdržuje vse obstoječe ravni Malchut-a( KRALJESTVO ). Vsako telo ( bitje, predmet ) prejme Svetlobo na osnovi svojega izvornega načrta in ter trenutne sposobnosti prejemanja.

Tretja Mojzesova knjiga 19:35

“לֹא-תַעֲשׂוּ עָוֶל, בַּמִּשְׁפָּט, בַּמִּדָּה, בַּמִּשְׁקָל וּבַמְּשׂוּרָה”                                               

“Ne boš počel nepravičnosti in krivičnosti v sodbah, dejanjih ocenah dolžine v metrih, dejanjih tehtanja teže ali  dejanjih katerekoli drugega določanja mere.”
Če bi želeli zaobiti duhovne zakone in usmeriti luč v okoliščine kjer ne bi bilo pravično ali umestno, bi to pokvarilo ravnotežje v naravi.
Izaija 5:16

“וַיִּגְבַּהּ יְהוָה צְבָאוֹת, בַּמִּשְׁפָּט; וְהָאֵל, הַקָּדוֹשׁ, נִקְדָּשׁ, בִּצְדָקָה” 

“Vendar YHVH nad vojskami je  povzdignjen skozi pravičnost in Sveti Bog je posvečen skozi pravičnost.”
Duhovno ravnotežje je v rokah YHVH. Mi se lahko navežemo nanj s pravičnostjo skozi duhovno povzdignjenje skozi splet 10ih Sefirojev. Najprej se velja soočiti z zavedanjem, da je vse dogajanje in stvarstvo okoli nas zaradi usmerjanja svetlobe 10 Sefirojev Drevesa življenja.   Potem se velja soočiti z zavedanjem, da naša dejanja ( dela ) določajo raven navezave vsakega od nas na YHVH. Na ta način pritegnemo Svetlobo v naša življenja  in ravnotežje kot stranski učinek.
{||}