Pritisni tukaj za poslušanje Zoharjevega dnevnika [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz1016.mp3|titles=Daily Zohar 1016]
Holy Zohar text. Daily Zohar -1016

Tikkun 3 -1 (Tikkun 24)

Besedna zveza בְּרֵאשִׁית, “V začetku”, vsebuje dve besedi ארי, ‘Lev’ ter  בשת ‘Sram‘.Sveti prestol stoji na štirih živih bitjih:

  • Lev    – Voda,  Desno deblo,      Chessed/Blagost
  • Vol      – Ogenj, Levo deblo,        Gevurah/Sodba,Vzdržnost,Omejevanje,Moč
  • Orel     – Voda,  Središčno deblo, Tiferet/Ravnotežje,Duhovnost,Lepota
  • Človek   – Zemlja,                      , Malchut/Zemeljsko kraljestvo

Ko so svečeniki v Svetem Templju postavili žival na Oltar, se je pojavil ogenj iz nebes, da bi jo zažgal.   Če je bila daritev čista in sprejeta potem se je pojavil ogenj v podobi leva iz nebes. Sicer se je iz nebes pojavil ogenj v podobi psa, ki predstavlja vidik sramu בשת v besedi  בְּרֵאשִׁית.

V sistemu Drevesa Vedenja dobrega in slabega potrebujemo dejanja v fizičnem svetu, da odstremo luč, ki hrani ta svet.  Vsako dejanje je po razlagi Zoharja kot seme na tleh.  Raste in prihaja ven z energijo, ki nahranjuje. Če je seme čisto potem bo nahranilo z energijo Blagosti/Chessed. Sicer je energija, ki prihaja od psa, ki je za hrano odvisen od milosti svojega gospodarja.
Ogenj v podobi leva, ki prihaja iz nebes na Oltar je energija, ki jo pošilja  Bog, da pretvori žrtev v energijo Blagosti Chessed, ki prihaja od zgoraj.   Zohar je naš prehranjevalna pot. Kot je rečeno v Tikunei Zoharju Št. 6: Ko je Rabin Šimon preučeval s prerokom Elijo, se je odstrla prerokba iz nebes:  ‘וכמה בני נשא לתתא יתפרנסון מהאי חיבורא דילך כד יתגלו לתתא בדרא בתראה בסוף יומיא, ובגינה, ”וקראתם דרור בארץ”

“In bodo ljudje na zemlji, ki se bodo nahranili od tvojega pisanja ( Zohar ). In sicer v zadnji  generaciji. In zategadelj bodo izkusili svobodo” 

Zohar je kakor mana, ki je prišla iz nebes, da nahrani Izraelitska plemena v puščavi na njihovi poti v Obljubljeno deželo. To je duhovna energija, ki manifestira in nahrani spodnje ravni Malchuta glede na našo bit. Lahko prispemo v Obljubljeno Deželo ( Končna odrešitev ) z močjo luči Zoharja .

Priporočeno dodatno branje:

 

  •  Zoharjev dnevnik št. 666: Prevzami odgovornost in pritegni dež na zemljo 
  • Zoharjev dnevnik Št. 121: Elija in obljuba v Zoharju