Click here to listen to the Daily Zohar [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz956.mp3|titles=Daily Zohar 956] Holy Zohar text. Daily Zohar -956 Hebrew translation:
Tikkun 70 – 61

Usta so tako nosilna posoda kot tudi kanal za naše besede. So del procesa manifestacije. Naše srce je posoda in kanal za naše misli in določa končni izid naših dejanj. Ko nekdo govori pozitivno vendar njegovo srce ima negativne misli, potem vidik Drevesa Spoznanja Dobrega ( usta ) in Slabega ( srce ). Tisti, ki govori pozitivno resnico, ki prihaja iz srca, je navezan na Drevo Življenja. Zlobna oseba, ki izraža resnično zlo iz svojega srca je močno povezana na negativni sistem. Govoriti laži je iti proti sistemu, navezati se na vidik prvotnega greha, ki je pomešal dobro s slabim. Seme, ki ga je Kača injiciral v Evo se je pomešalo s čistim semenom Adama. Zohar pojasnjuje to situacijo kot primer čistega srebra ( Adamovo seme ), ki se je pomešalo s svincem ( Seme Kače ). Abraham, je bil prvi, ki je bil izpostavljen popravku in sicer takrat, ko ga je Nimrod vrgel v ogenj. Abraham pa prišel iz ognja živ.  To je bil proces čiščenja semena. Njegov prvi Išmael je imel vidik Chessed BLAGOST pomešam z nečistostjo. Drugi sin Izak je nosil manj nečistosti v vidiku Gevurah OSEBNA MOČ VZRDŽNOSTI in je tako dal življenje Ezavu. Ko pa je prišel na svet Jakob, je nečistost semena izginila. Jakob se je lahko navezal na Drevo Življenja v ravnotežju in pripeljal 12 plemen kar predstavlja 12 meja Sefirojev, ki predstavlja korenine njihovih duš.
Geneza Prva Mojzesova knjiga  3:22 “וְלָקַח גַּם מֵעֵץ הַחַיִּים, וְאָכַל, וָחַי לְעֹלָם. ” “…in vzame tudi  od drevesa življenja in užije ter živi večno.”  Ko so naša dejanja v resnici in čistosti, nam je dano/smo zmožni vzeti od Drevesa Življenja in živeti večno. V tem primeru gre za vidik zasluženja ponovnega obujenja in nadaljevanja duše. Nesmrtnost v svetu Malchut-a je lahko resnično SAMO potem,  ko joe razodet Mesija. S tem je izbrisana vsaka negativnosti iz zemlje in predana v roke YHVH. Da bi to dosegli potrebujemo skupen kolektivni napor, da pripeljemo več ljudi k resnici in svetlobi Zoharja. Sije v našem svetu in kot posamezniki lahko zaslužimo končno odrešitev.  Vendar, da pripeljemo nesmrtnost v naše življenje, moramo najprej obuditi Mesijo. Nesmrtnost je del Drevesa Življenja in kot taka ne more biti razodeta dokler je prisotna negativnost.
{||}