Pritisni tukaj za poslušanje Zoharjevega dnevnika [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz1006.mp3|titles=Daily Zohar 1006]
Holy Zohar text. Daily Zohar -1006

Tikkun 70 – 111

Rabina Shimon-a so povprašali zakaj se rodi otrok s sposobnostjo, da vidi v svojih očeh? Odgovoril je, da se skrivnost nahaja v verzu Prve Mojzesove knjige 27:1.

Geneza 27:1 “ וַיְהִי כִּי-זָקֵן יִצְחָק, וַתִּכְהֶיןָ עֵינָיו מֵרְאֹת”

“Ko je prišel Izaku čas, da se postara in njegove oči postanejo nejasne….”

Izakove oči so izgubile vid zaradi razodete svetlobe, ko ga je njegov oče Abraham privezal za žrtvovanje. Ko je otrok v maternici svoje matere, je še vedno v neposredni povezavi z višjimi duhovnimi svetovi.
Duša je svetloba in telo je snov. Potrebno je 40 dni za seme, da naveže dušo s telesom. Potem prepotuje 231 vrat dokler se po 271 dneh proces ne zaključi.

Številčna vrednost besede NOSEČNOST הריון v Hebrejskem jeziku  je 271. Na 40ti ali 41ti dan otrok odstre svoj prvi električni pulz, ki nam pove, da je otrok začel svoje življenje. Številčna vrednost besede Mati  אם je 41. Kar pomeni, da šele po 41. dnevu od spočetja je noseča ženska dejansko tudi mati.
231 je število dvo-črkovnih enoličnih kombinacij v Hebrejski Aleph-Bet abecedi. 22 * 22= 484 – 22 ( da odvzamemo dvojnike kot so אא, בב etc.). Potem podelimi z  2, da dobimo 231. Namreč par kot je ta אב je enak paru בא.

Med procesom oblačenja duše s telesom iz tega sveta, duša vidi in se naveže na skrivnosti Tore. Takrat se ji pojasni njen Tikkun proces in vse kar je potrebno za njeno popravo.
Ko je otrok pripravljen, da pride ven uvidimo vidik opisan v Genezi 1:9.
Geneza1:9 ” וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יִקָּווּ הַמַּיִם מִתַּחַת הַשָּׁמַיִם אֶל-מָקוֹם אֶחָד, וְתֵרָאֶה, הַיַּבָּשָׁה

” In Bog zapove: ‘Vode naj se zbero pod nebom na enem mestu in kopno naj se pojavi.”
Varovalne vode  (Svetloba Tore) izven telesa so ločene od otroka in telo pride ven na kopno v svet. Vsa svetloba, ki jo je otrok užival v maternici izgine in otrok pozabi vse, kar se je naučil med rastjo v maternici.  Nadaljuje se proces zunaj maternice katerega glavni cilj je ponovna stalna navezava nazaj na svetlobo. Tora je varovalna voda življenja.
{||}