Pritisni tukaj za poslušanje Zoharjevega dnevnika  [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz1014.mp3|titles=Daily Zohar 1014]
Holy Zohar text. Daily Zohar -1014

Tikkun 2 – 3 (se sklicuje na  Tikkun 22 and 23)

Geneza Prva Mojzesova Knjiga 2:16

“וַיְצַו יְהוָה אֱלֹהִים, עַל-הָאָדָם לֵאמֹר: מִכֹּל עֵץ-הַגָּן, אָכֹל תֹּאכֵל.”

“In YHVH Bog zapove človeku ( Adam ) ter izreče:   ‘iz vsakega drevesa v rajskem vrtu boš lahko prosto jedel;”
Zohar nam pojasnjuje, da je bil namen preizkušenj katerim so bili izpostavljeni praočaki, poprava grehov in nečistosti, ki jih je Adam povzročil.
Adam je začetni prednik vseh Izraelitov. Zapoved v zgornjem verzu velja za vse nas. “In YHVH Bog je zapovedal” je čaščenje malika, ki ne sledi duhovnemu sistemu Drevesa Življenja.
“Izrekel גילוי עריות” je indikacija  na greh v spolnosti. Popravo za to je izvedel Jakob skozi svoje življensko delo. Na tak način da je izvedel ustrezno navezavo s svojimi ženami in s tem pritegnil duše višjih ravni.
“Človeku” je  ‘izlivanje Krvi’. Popravo je izvedel Izak, ko se je izpostavil vezanju in je bil pripravljen dati svojo dušo za popravo. Izaku je bilo 37 let, njegovemu očetu Abrahamu pa 99 let, ko se je zgodil ta dogodek.
Preučevanje je še ena priprava na Rosh Hashanah, ki je na poti. S spoznanji in popravo, ki so jo naredili praočaki za nas, lahko s tem pridobimo na dan izreka sodbe ( 48 urni dan – glej opis praznika Rosh Hashanah ) in do konca življenja.
Več o popravi Abrahama, Izaka in Jakoba v naslednjem DZ. Čeprav ste zaposleni za praznik Rohs Hashanah, si vzamite čas za preučevanje. V pomoč vam bo.
{||}