Pritisni tukaj za poslušanje Zoharjevega dnevnika  [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz1021.mp3|titles=Daily Zohar 1021]
Holy Zohar text. Daily Zohar -1021

Tikkun 3 – 6

Vranica je zatočišče negativnosti iz druge strani v telesu. Zohar se pri pojasnilu sklicuje na Knjigo Pregovorov 3:33:  “ מְאֵרַת יְהוָה, בְּבֵית רָשָׁע;”

“Prekletstvo  YHVH je hiši hudobeža.”  

Vranica zbirane negativnosti osebe do te mere, da ga lahko ubije.
Ledvica so svetovalke telesu in podpirajo delovanje duše v telesu na podoben način, kot so preroki prinesli besedo Boga med nas. Ledvica so vidik Netzach Zmaga in Hod Veličastnost. In kot take so postavljane pri dnu telesne biti.  Če poteka tok Svetlobe v naše telo potem ledvica podpirajo dušo in vzdržujejo zbirajo svetlobo v telesu.
Knjiga Pregovorov 20:27 “נֵר יְהוָה, נִשְׁמַת אָדָם; חֹפֵשׂ, כָּל-חַדְרֵי-בָטֶן

“Sveča  YHVH je duša človeka, katero jo najti v vseh kotičkih notranjosti.”

Krila pljuča lahko pritegnejo Svetega Duha in povzdignejo dušo osebe na višjo raven.
Izaija 11:2 “וְנָחָה עָלָיו, רוּחַ יְהוָה–רוּחַ חָכְמָה וּבִינָה, רוּחַ עֵצָה וּגְבוּרָה, רוּחַ דַּעַת, וְיִרְאַת יְהוָה

“Na njem bo počival duh YHVH, duh modrosti (Chokmah) in razumevanja (Binah), duh svetovanja (Chessed) in moči (Gevurah), duh znanja (Osrednje Deblo) in duh strahspoštovanja (Kraljestvo Malchut) v  YHVH.”
Šest ravni enako kot imajo angeli Svetega Prestola 6 kril. Zohar nas enako poduči, da so krila pljuč enako kot Kerubim na vrhu Svete Skrinje.
Srce je vidik Svete Skrinje v telesu. Očiščenje telesa s pozitivnimi dejanji ter preučevanjem Zoharja nas naveže na višje ravni, pritegne svetost v naša telesa ter odpre poti do modrosti in preroštva.
Naš cilj je navezati se na Svetega Duha ter biti sposoben videti in razumeti vzrok in posledico, ki se dogajajo v naših življenjih in v našem okolju.

Jutri je Yom Kippur. S tem smo pridobili priložnost, da odstranimo vse sebične želje ter tako dobiti možnost za pritegnitev Svetega Duha. Ne bodi pozoren na svojo lakoto in ne štej minut, ko boš lahko pograbil vodo. Uživaj v povzdignjenju Binah/Razumevanja ter sledi služenju kjerkoli si. Če ne moreš služiti potem ostani doma in se loti 100% duhovnega preučevanja Zoharja.
{||}