Click here to listen to the Daily Zohar [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz983.mp3|titles=Daily Zohar 983] Holy Zohar text. Daily Zohar -983 Hebrew translation:
Tikkun 70 – 88

Tanka brada z majhno dlako kaže na osebo ostrega uma. Debelea in polna brada kaže na naivno osebo, ki se jo da zlahka “nahecati”. Kratka dlaka na obrazu in okoli ust kaže na brihtno osebo, ki pa nima notranjega ravnotežja. Take osebe uporabljajo svojo brihtnost v negativni smeri in za varanje ostalih. Osebe z normalno in sorazmerno gostoto dlak izvirajo v središčnem deblu. Osebe, ki nimajo brade oz. dlak na obrazu težijo k žalosti ali padajo v druga negativna čustvena stanja. Namreč te osebe ne morejo hraniti več svetlobe.  Dlake v bradi predstavljajo navezavo na Arich Anpin, ki je ena od glav Keter-ja KRONA skupaj z Atik Yomin-om. 13 lastnosti Boga prihaja iz Arich Anpin-a in prinaša modrost in milost vsem svetovom na spodnjih ravneh.  Za moškega je koristno, da si pusti rasti brado. S tem mu je omogočeno navezati se na svetlobo in usmerjati svetlobo.  Obstaja zgodba o Baba Sali ( Rabin Abu-Chatzeira Izrael ), velik kabalist iz prejšne generacije. Svoje učence je učil prednosti puščanja rasti brade. Oni so mu sledili v priporočilih in so si puščali brade. Čez nekaj časa pride eden od učencev k njemu brez brade.  Na vprašanje : “Kaj se je zgodiloz njegovo brado?” dobi odgovor: Moja žena me je prisilila, da si jo obrijem. Baba Sali je rekel svojemu učencu naj gre nazaj k svoji ženi in ji sporoči, da če mu ne bo pustila brade, bo brada zrasla njej.  Poznavajoč moči Baba Salija, je pustila možu, da si je lahko pustil brado.  Če ima kdo kakšen poseben razlog, da si mora briti brado, potem predlagam, da je ne brije z rezilom. Kajti postavljanje rezila neposredno na obraz prinaša vidik sodbe. Umestnejša je uporaba “trimmer-ja” katerekoli vrste.
.

Baba Sali ni nikoli bril svoje brade in uporabljal oči za posvečene namene. Poznan je bil po mnogih čudežih. Njegovo pravo ime je bilo Rabin Israel Abu Chatzeira. Vendar ljudje so ga klicali Baba Sali, kar pomeni oče v molitvi. Namreč molil je za ostale. Njegove molitve so bile običajno uslišane. On je bil ta, ki je ljudem odprl Sinagogo Svetosti Ari-ja v Saffad-u.   Pred tem so vsi poskusi uporabe sinagoge prinašali škodo in celo smrt za ljudi. Sestavil je posebno meditacijo in uravnotežil energijo tistega prostora.

Ker je del glave celovit obraz, ta vključuje 10 Sefirojev.  Predstavlja duhovno napravo, ki nas naveže na duhovni svet. Uporaba 7ih odprtin: oči(2), ušesa(2), nos(2) in usta(1) za svete namere nam zagotavlja možnosti notranjega Chokmah MODROST ( levi del možganov ) in Binah RAZUMEVANJE ( desni del možganov ) kot orodje za pritegnitev svetlobe iz Keter-rja KRONA do Da’at ZNANJE v svetove na spodnjih ravneh. Ženske osebe nimajo in ne bi smele pustiti rasti dlake na obrazu. One so posoda/osnova in njihova pozornost je usmerjena na izgradnjo večje želje za pritegnitev svetlobe v svet in manifestiranje le-te.
{||}