Pritisni tukaj za poslušanje Zoharjevega dnevnika [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz1034.mp3|titles=Daily Zohar 1034]
Holy Zohar text. Daily Zohar -1034

Tikkun 5 – 8

Poprava za osebo, ki krade od drugega je smrt z mečem. Odjemanje energije druge osebe brez dovoljenja te osebe ima duhovni učinek izkrvavenja.  Poprava bi morala potekati po podobnem obrazcu. Kri tatu bi morala biti izlita iz njegovega telesa s silo prebodenja        ( Meč, Nož, Izstrelek ).  Smrt v prometni nesreči z odprtimi ranami je pravzaprav smrt z mečem. Če je bilo telo zmečkano brez krvavena potem je to kot smrt s kamenjanjem.

Peta Mojzesova Knjiga 24:13 “ הָשֵׁב תָּשִׁיב לוֹ אֶת-הַעֲבוֹט כְּבוֹא הַשֶּׁמֶשׁ, וְשָׁכַב בְּשַׂלְמָתוֹ וּבֵרְכֶךָּ; וּלְךָ תִּהְיֶה צְדָקָה, לִפְנֵי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ”

Kajti zagotovo mu oživi zaobljubo, ko sonce gre k zatonu. Tako bo lahko prespal v svojih oblačilih in tebe blagoslovil. Tako boš lahko se ponašal s pravičnostjo pred YHVH tvojim Bogom.”

Eden od zakonov Torej nam sporoča kako se soočiti z zaobljubami. Oseba bi morala razgrniti zaobljubo pred sončnim zatonom, zato da lahko prejme blagoslov in postane pravičen pred Bogom. Izgleda kot velika nagrada za nekaj kar je že samoumenva obveznost. Vendar Zohar nas poduči o globljem pomenu.  Sonce je vidik življensje sile, ki nam jo je Bog podelil kot oblačilo k telesu, da lahko opravlja delo v tem svetu. To oblačilo moramo čuvati oz. še več: ga izboljšati preden ga vrnemo lastniku.  Ko to storimo dosežemo vidik pravičnosti. Tako smo blagoslovljeni z več svetlobe v prihajajočem svetu.
Druga Mojzesova Knjiga 22:25 “אִם-חָבֹל תַּחְבֹּל, שַׂלְמַת רֵעֶךָ–עַד-בֹּא הַשֶּׁמֶשׁ, תְּשִׁיבֶנּוּ לוֹ.”

“Ta, ki vzame tvojega bližnjega oblačilo kot jamstvo, ta naj jo vrne še preden zaide.”

Zohar nas poduči, da ta verz nakazuje navezavo na Tefilin* ( z jermeni privezane škatlice z verzi iz Tore ) in jutranje molitve ob sončnem vzhodu. Naveže nas na Blagost**.  Na svetlobo se lahko navežemo dokler je prisotna.  Dnevna dejanja duhovne navezave nam ohranjajo navezavo na Svetlobo in nas nagradijo s Svetlobo, Ščitem, Milostjo in Slavo.

Naslednji verz iz Psalmov govori:

Knjiga Psalmov  84:12 “כִּי שֶׁמֶשׁ, וּמָגֵן– יְהוָה אֱלֹהִים: חֵן וְכָבוֹד, יִתֵּן יְהוָה; לֹא יִמְנַע-טוֹב, לַהֹלְכִים בְּתָמִים.”

“Kajti  YHVH Bog je sonce in ščit; {N} YHVH daje milost in slavo; {N} Njim, ki hodijo pokončno brez krivde, ON jim ne bo odrekel nagrade.” 

Slednji verz iz prerokbe o Končni Odrešitvi razodeva, da ljudje s strahospoštovanjem do YHVH bodo doživeli svetlobo, ki bo odstranila vse bolezni iz njihovih življenj.

 

 

Malahija 3:20 “וְזָרְחָה לָכֶם יִרְאֵי שְׁמִי, שֶׁמֶשׁ צְדָקָה, וּמַרְפֵּא, בִּכְנָפֶיהָ.”

“Vam, ki živite v strahospoštovanju Mojega imena, since pravičnosti vam vzide z ozdravitvijo v svojih krilih. In hodili boste naprej…”

 

 

Knjiga Psalmov 89:27 “זַרְעוֹ, לְעוֹלָם יִהְיֶה; וְכִסְאוֹ כַשֶּׁמֶשׁ נֶגְדִּי ”

“Njegovo seme se bo nadaljevalo za vedno. Njegov prestol kot sonce se bo ohranjal pred menoj.”
{||}