Pritisni tukaj za poslušanje Zoharjevega dnevnika [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz982.mp3|titles=Daily Zohar 982]
Holy Zohar text. Daily Zohar -982 Hebrew translation:
Tikkun 70 – 87
Dolge ustnice so iz strani Chessed BLAGOST – desno deblo.   Široke ustnice so iz strani Binah RAZUMEVANJE ter levo deblo. Povprečna/srednja/zmerna dolžina ustnica so osrednje deblo – Tiferet RAVNOTEŽJE/LEPOTA/DUHOVNOST. Majhne orogle našobljene ustnice so Malchut ZEMELJSKO KRALJESTVO.  Besede, ki prihajajo iz ustnica so sestavljene iz 22ih črk in njhovi koreni so v 5ih področjih ustnic.

Črkovne skupine si sledijo od znotraj navzven:

https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/2012/08/hebrew-letters-groups.jpg

throat – grlo, top of mouth – vrh ust, Tongue-jezik, Teeth – zobje, Lips-ustnice
Deuteronomy Peta Mojzesova Knjiga 27:6

“אֲבָנִים שְׁלֵמוֹת תִּבְנֶה, אֶת-מִזְבַּח יְהוָה אֱלֹהֶיךָ; וְהַעֲלִיתָ עָלָיו עוֹלֹת, לַיהוָה אֱלֹהֶיךָ.

“Iz neobdelanih kamnov zgradi oltar YHVH,  tvoj Bog; in tam boš daroval žgalne daritve YHVH tvojemu Bogu.  ” Kamni, kot nam jih opisuje Knjiga Stvaritve so pravzaprav Hebrejske črke. Tukaj nam Zohar prinaša ta verz za poučitev, da morajo naše molitve biti čiste kot daritve na oltar v Svetem Templju.
Genesis Prva Mojzesova knjiga 28:11

“וַיִּפְגַּע בַּמָּקוֹם וַיָּלֶן שָׁם, כִּי-בָא הַשֶּׁמֶשׁ, וַיִּקַּח מֵאַבְנֵי הַמָּקוֹם, וַיָּשֶׂם מְרַאֲשֹׁתָיו; וַיִּשְׁכַּב, בַּמָּקוֹם הַהוּא

“Prišel je do kraja in se namenil prenočiti; kajti sonce je zahajalo; in vzel je kamne tega mesta in jih dal pod glavo, legel na to mesto k spanju.”
Bog je privedel Jakoba na začetno izhodiščno točko stvaritve svetov. Kamen pod njegovo glavo je bila črka Yod, črka stvaritve.  Tako je odkril izvor Hebrejskih črk. Razodeto je v verzu z besedo  ‘וַיִּשְׁכַּב’, kar pomeni leči. Zohar nam razodeva da ob postavitvi praznega mesta po tretji črki, se bere kot  וַיִּשְׁ כַּב, kar pomeni, da jih je  22 – 22 Hebrejskih črk.
V verzu, ki sledi beremo o Jakobovih sanjah o Božjih angelih, ki se vzpenjajo in spuščajo po lestvi.   Hebrejske črke na katere se je Jakob privezal, so mu pomagale pri duhovni navezavi na prostor, ki je kasneje postal Sveti Tempelj.
Genesis Prva Mojzesova Knjiga 48:20

“וַיְבָרְכֵם בַּיּוֹם הַהוּא, לֵאמוֹר, בְּךָ יְבָרֵךְ יִשְׂרָאֵל לֵאמֹר”

“In blagoslovil ju je na ta dan rekoč: S teboj bo Izrael blagoslovil, rekoč ….”

‘S teboj’  v Hebrejščini בְּ ךָ, je numerično 22 in predstavlja 22 črk. Ta verz nas uči, da velja Božji blagoslov za VSE IZRAELITE preko Hebrejskih črk.
Pregovori 8:21לְהַנְחִיל אֹהֲבַי יֵשׁ; וְאֹצְרֹתֵיהֶם אֲמַלֵּא

“Da naredim te, ki me ljubijo,da podedujejo premoženje in jim napolnim zaklade.” Premoženje  ‘יש’ kar pomeni v obstoju. Zohar se sklicuje na Jakobovo navezavo, da so zakladi za tiste, ki ljubijo Hebrejske črke.
Knjiga Psalmov 22:5 “ בְּךָ, בָּטְחוּ אֲבֹתֵינוּ; בָּטְחוּ, וַתְּפַלְּטֵמוֹ.”

“Vate so zaupali naši očetje. Zaupali so in osvobodil si jih.”

“Vate ” je  בְּךָ . Videli smo zograj, da gre še za eno sklicevanje na 22. Ta verz na govorim, da je zaupanje, ki so ga praočaki vgradili v svoje molitve s črkami reševalo pred nesrečo.
Deuteronomy Peta Mojzesova Knjiga 7:6

“ כִּי עַם קָדוֹשׁ אַתָּה, לַיהוָה אֱלֹהֶיךָ: בְּךָ בָּחַר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, לִהְיוֹת לוֹ לְעַם סְגֻלָּה, מִכֹּל הָעַמִּים, אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי הָאֲדָמָה

Kajti sveto ljudstvo si k YHVH tvojemu Bogu: YHVH tvoj Bog te je izbral, da si NJEGOV zaklad; med vsemi ljudstvi na obli zemeljski.

Bog je izbere Izraelite od vseh ljudstev svetov s tem, da jim podari svete črke, Toro. S tem naredi Izraelite Sveto ljudstvo.
Song of Songs 1:4

“ מָשְׁכֵנִי, אַחֲרֶיךָ נָּרוּצָה; הֱבִיאַנִי הַמֶּלֶךְ חֲדָרָיו, נָגִילָה וְנִשְׂמְחָה בָּךְ

t“Pritegni me, sledili bomo za teboj; povedi me kralj v njegove sobane;  radovali in veselili se bomo v tebi”  ‘V tebi’ , בָּךְ, je numerično 22. Notranje sobane so skrivnosti duhovnega sistema, ki so razodete samo z navezavo in znanjem Hebrejskih črk.
Ezekiel 3:12

“בָּרוּךְ כְּבוֹד-יְהוָה, מִמְּקוֹמוֹ.”

“Blagoslovljena naj bo slava YHVH iz Njegovega počivališča'”
Iniciali prvih dveh besed nam dajo 22, כב . Ta verz je iz vizije Ezekijela. Skupaj z Zoharjem nas poučuje, da skozi Hebrejske črke pritegnemo svetlobo YHVH.   Poučevanje Zoharja v navezavi s proučevanjem BRANJA IZ DLANI IN OBRAZA za področje UST je zelo pomembno. V Zoharjevem dnevniku št. 981 smo se poučili o pomembnosti preučevanja svetih tekstov za prečiščenje naših duš.  Tukaj nam Zohar dodatno poudari pomembnost vsake besede, ki prihaja iz naših ust.  Na ta  način s katerim pritegnemo blagoslove.  Poslanstvo Zoharjevega dnevnika je v največji meri povabiti k preučevanju Zoharja z odstiranjem originalnih tektov Zoharja v posvečeni obliki teksta. Tako, da lahko oči navežemo na izvor – raven Chokmah MODROST. Pripravljajo se posnetki tekstov za ušesa na ravni Binah RAZUMEVANJE. Komentarji so za navezavo na Da’at ZNANJE. Zoharjev dnevnik prinaša sklicevanja na verze in odstavke it Tore in Biblijskega vira z namero navezave na izvor svetlobe, ki jo razodeva Zohar.   Kadar delimo preučevanje tega vira, okrepimo moč manifestiranja svetlobe zoharja v naših življenjih. Kajti deliti je ohranjati svetlobo v naših življenjih.
{||}