Pritisni tukaj za poslušanje Zoharjevega dnevnika[audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz979.mp3|titles=Daily Zohar 979]
Holy Zohar text. Daily Zohar -979 Hebrew translation:
Tikkun 70 – 84

Zapovedi, ki se navezujejo na slišanje kot je npr. molitev “Shema ( Prisluhni ) Izrael”  ali poslušanje igranja ( upihanja ) v Shofar ( ovnov rog ) ali ostale zapovedi, ki vpeljujejo recitiranja blagoslovov in so v domeni fizikalnega dejanja.
Zapovedi Ljubezni in Strahospoštovanja so osnovane na srcu in umu, ki so manifestacija notranjih organov in predstavljajo vidika Chokmah ( MODROST ) ter Binah ( RAZUMEVANJE ). Zohar nam narekuje, da zapovedi za različne tipe dejavnosti zahtevajo sodelovanje srca in uma. Dodatno, Zohar nas uči, da bi se morali naučiti o angelih, ki se imenujejo oči YHVH in ušesa YHVH ter angeli na vsaki ravni obstoja ter naravni elementi ognja, vetra, vode in zemlje.

Večina ljudi se zaveda pomembnosti pozitivnih dejanj. Vendar potrebno je opozoriti, da nas Zohar uči o pomembnosti oči in ušes. Tukaj ne bi smeli zgrešiti.  Predstavljajo najvišje ravni. Namreč velike luči so navezane na oči in ušesa.
Rashash, veliki Kabalist, ki je razširjal učenja Svetosti Ari-ja, nas poučuje, da ušesa niso pasivno čutilo. Producirajo namreč fino in nežno energijo na ravni Binah. Oči so na ravni Chokmah MODROST in imajo energijo življenja in smrti. Tora nas uči, da Svečenik lahko zdravi samo s pogledom na obolelega. Veliko od nas je bilo deležno izkušnje Energije Zlega Očesa ostalih. To kar vidimo in način na katerega gledamo na svet okoli nas, znatno vpliva na naše duše.

Psalm 104:4 

“ עֹשֶׂה מַלְאָכָיו רוּחוֹת; מְשָׁרְתָיו, אֵשׁ לֹהֵט.”

“Vetrove delaš za svoje poslance, ognjene plamene za svoje služabnike”

Pridigar 10:20

כִּי עוֹף הַשָּׁמַיִם יוֹלִיךְ אֶת-הַקּוֹל, וּבַעַל הכנפים (כְּנָפַיִם) יַגֵּיד דָּבָר.”

“…zakaj ptica pod nebom bi odnesla tvoj glas in vse, kar ima peruti, bi oznanilo tvojo besedo.” Angeli ponesejo glas/zven molitev ( Govor, Malchut ZEMELJSKO KRALJESTVO) na zgornje ravni ( Zeir Anpin, osrednje deblo drevesa življenja ).
Ezekiel 1:14

“ וְהַחַיּוֹת, רָצוֹא וָשׁוֹב, כְּמַרְאֵה, הַבָּזָק

“In živa bitja tekajo  sem in tja kot bi  švigali   bliski svetlobe.” Ta verz nam razodeva angele, ki odgovarjajo posameznim zapovedim povezani z nogami – raven ZEMELJSKEGA KRALJESTVA/Malchut.   Sila, ki jih poživlja je YHVH. YHVH služijo imenovani angeli

  • Voda – Mihael,
  • Chessed BLAGOST Ogenj – Gabrijel,
  • Gevurah MOČ/SODBA/OMEJITEV/VZDRŽNOST Veter – Uriel,
  • Tiferet RAVNOTEŽJE/LEPOTA/DUHOVNOST Zemlja  – Rafael, Zemlja

Ime in naloge oz. dolžnosti nadanegela Mihaela najdemo v Drugi Mojzesovi knjigi 15:11   “ מִי-כָמֹכָה בָּאֵלִם יְהוָה“Kdo je kakor ti, O YHVH” 
Ime je zastrto v “Pesem morja”. Celoten verz ima 42 črk razdeljem na tri dele po 14 črk. Vsak del predstavlja tri roke Boga. Prba roka je vidik nadangela Mihaela. Če razdelimo 14 črk v dva dela po 7, uzremo na začetku ime Mihael, ki mu sledi beseda oz. ime za vodo   מים.

Vse dotlej smo oblečeni v oblačila imenovano telo, jih moramo uporabljati pravilno za dobro duše. Če zapustimo delovno službo v delovni obleki, pomeni da izgubimo plačilo za plačilni dan.
{||}