Pritisni tukaj za poslušanje Zoharjevega dnevnika [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz981.mp3|titles=Daily Zohar 981] Holy Zohar text. Daily Zohar -981 Hebrew translation:
Tikkun 70 – 86
(Nadadljevanje Zoharjevega dnevnika št. 980 )                                                                            248 je zapovedi po obrazcu “To ti je za narediti…” in 365 zapovedi po obrazcu “Tega ne boš naredil…”.  248 je število delov telesa. Numerična vredno  רחם, ‘maternica’ kar pomeni tudi ljubezen v Aramejskem jeziku.  Rojeni smo bili iz dejanja ljubezni in združitve moškega in ženske, kar pritegne svetlobo in prične proces stvarjenja v maternici, ki predstavlja posodno ljubezni.  Vsaka zapoved ustvari navezavo svetlobe na drug del telesa. Nemogoče je za osebo zaobjeti vseh 248 zapovedi v enem življenju. Tako imamo proces reinkernacije, ki nam pomaga združitev vseh delov telesa/duše s svetlobo.
Če sledimo meditaciji opisani v Zoharjevem Dnevniku št. 980, se lahko prepričamo, da svetloba prinaša čistost na ta del. Zapoved, ki presega vse ostale zapovedi je preučevanje Tore, ki je nam dostopna preko preučevanja Zoharja. Luč  Tore sije iz preučevanja Zoharja in nas naveže na vse zapovedi. Ko beremo o delih duhovnikov, Deset zapovedi in ostale zapovedi takrat pritegnemo posebno luč v naše duše.
Modreci nas učijo: אֵלּוּ דְבָרִים שֶׁאָדָם אוֹכֵל פֵּרוֹתֵיהֶם בָּעוֹלָם הַזֶּה, וְהַקֶּרֶן קַיֶּמֶת לוֹ לָעוֹלָם הַבָּא: כִּבּוּד אָב וָאֵם, וּגְמִילוּת חֲסָדִים, וַהֲבָאַת שָׁלוֹם בֵּין אָדָם לַחֲבֵרוֹ; וְתַלְמוּד תּוֹרָה כְּנֶגֶד כֻּלָּם. תלמוד בבלי, שבת קכז ע”א.”
V prevodu: “To je živež, ki ga oseba uživa v sadovih tega sveta ter princip, ki se ohranja za naslednji svet: spoštovati starše; delovati z blagostjo do ostalih sobivancev, prinašati mir med ljudi in preučevati TORO pred vsem tem” 
Razlog za to trditev je omejevanje naših dejanj v času in prostoru. Preučevanje pa je navezava na svetlobo, ki očiščuje našo dušo in odhaja z nami v naslednji svet.  Dejanja, ki jih udejanjamo vplivajo neposredno na naš Tikkun. Preučevanje vpliva na naše sedanje in prejšnja življenja.  Če ubežimo preden udejanimo popravek vsakega kotička naše duše, se vrnemo nazaj v naslednji inkarnaciji s pomankljivim delom telesa, ki nas pouči o našem popravku.

{||}