Click here to listen to the Daily Zohar [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz958.mp3|titles=Daily Zohar 958]
Holy Zohar text. Daily Zohar -958 Hebrew translation:
Tikkun 70 – 63 Nadaljevanje prejšnega Zoharjevega dnevnika

 

Sedem planetov je predstavljeno s črkami.  Imenujejo se dvojne črke zato ker imajo znak v svoji notranjščini imenovan “Dagesh” – pika znotraj črke. Predstavljajo 7 Sefirojev od Chessed-a BLAGOST od Malchut-a ZEMELJSKO KRALJESTVO. Kot kozmične sile prinašajo dva vidika sodbe na svet: OSTER/STROG ter MEHAK/BLAG.

Zaharija 4:2 “וַיֹּאמֶר אֵלַי, מָה אַתָּה רֹאֶה; ויאמר (וָאֹמַר) רָאִיתִי וְהִנֵּה מְנוֹרַת זָהָב כֻּלָּהּ וְגֻלָּהּ עַל-רֹאשָׁהּ, וְשִׁבְעָה נֵרֹתֶיהָ עָלֶיהָ–שִׁבְעָה וְשִׁבְעָה מוּצָקוֹת, לַנֵּרוֹת אֲשֶׁר עַל-רֹאשָׁהּ ” “In rekel mi je: Kaj vidiš? In odgovoril: Videl sem in držal zlat svečnik ves v zlatu, z oljnico na vrhu ter sedmerimi svečnicami; Svečnice imajo sedmero stenjev. ” Zohar  nam za ta verz iz Biblije  pojasnjuje, sta bili dve cevki potopljeni v olje Menorah (Candelabra)-svečnik  v Svetem Templju. Uči naso dveh sistemih: čistem in nečistem.  Prav tako o sedmih nebesih čistega sistema in sedmih nebesih nečistega in negativne strani. Izaija 51:6  “שְׂאוּ לַשָּׁמַיִם עֵינֵיכֶם וְהַבִּיטוּ אֶל-הָאָרֶץ מִתַּחַת, כִּי-שָׁמַיִם כֶּעָשָׁן נִמְלָחוּ וְהָאָרֶץ כַּבֶּגֶד תִּבְלֶה–וְיֹשְׁבֶיהָ, כְּמוֹ-כֵן יְמוּתוּן; וִישׁוּעָתִי לְעוֹלָם תִּהְיֶה, וְצִדְקָתִי לֹא תֵחָת.” “Povzdignite svoje oči proti nebu in poglejte na zemljo odspodaj; kajti zemlja bo izginila kakor dim in od zemlje se bo odluščilo kakor staro oblačilo in tisti, ki jo naseljujejo  bodo umrli kakor mušice;  vendar MOJA odrešitev bo večna in moja naklonjenost ne bo odpravljena.”  Dvojni sistem v katerem živimo ( področje Drevesa Spoznanja Dobrega in Slabega ) bo prišel k svojemu koncu. Vseh sedem ravni bo izginilo in čistost bo prinesla odrešitev za vedno.
Psalms 102:27 “ הֵמָּה, יֹאבֵדוּ– וְאַתָּה תַעֲמֹד: וְכֻלָּם, כַּבֶּגֶד יִבְלוּ; כַּלְּבוּשׁ תַּחֲלִיפֵם וְיַחֲלֹפוּ” “Oba bosta prešla , vendar Ti ostaneš; vsi bodo odluščeni kakor staro oblačilo; kakor suknjo Ti jih boš zamenjal in oni bodo izginili;” V Psalmih beremo, da Bog namerava zamenjati vse negativne plati s čistimi kot bi zamenjal oblačila. Psalms 96:11 “Yיִשְׂמְחוּ Hהַשָּׁמַיִם, Vוְתָגֵל Hהָאָרֶץ; יִרְעַם הַיָּם, וּמְלֹאוֹ” “Naj se nebesa veselijo in zemlja radosti; naj morje zabuči in polnost vsega tega.” Začetnice prvih štirih besed verza so YHVH. To nam govoril, da po odstranitvi druge strani, ves obstoj bo spregledal in radostil s polnim odstiranjem YHVH. Zohar nas uči v tem delu PFR preučevanja, da obstajata dve strani v vsakem vidiku življenja v spodnjih ravneh Sefirojev kar predstavlja Zeir Anpin ( ki predstavlja proces ) in Malchut, ki je končni izid vseh zgornjih ravni. Na koncu procesa bo negativnost odstranjena v celoti. Moramo iskati pot, da zaključimo čistost duše. Kajti to je način, da prislužimo neskončno radost življenja v čistem sistemu. Vsaka beseda in nasvet, ki ga damo drugim mora biti v smeri doseganja tega cilja.
{||}