Pritisini tukaj za poslušanje Zoharjevega Dnevnika[audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz942.mp3|titles=Daily Zohar 942]
Holy Zohar text. Daily Zohar -942
Hebrew translation:

Sorry Hebrew translation is missing from my original files.

Tikkun 70 – 47

Tretja Mojzesova knjiga 6:2  “ת תּוֹרַת הָעֹלָה: הִוא הָעֹלָה עַל מוֹקְדָה עַל-הַמִּזְבֵּחַ כָּל-הַלַּיְלָה” “To je zapoved za žgalno daritev: Žgalna daritev naj se vso noč neti v ognju na oltarju vso noč”.

Zohar nas o tem verzu iz Tore poučuje, da je ZENICA očesa vidik Shechin-e*, ki potuje navzgor na raven Chokmah**. Molitve, ki so jih molili trije praočaki:

  • Abraham v Chessed-u(3),
  • Izak v Gevurah(4)
  • Jakob v Tiferet-u(5)

so kot žgalne daritve na oltarju.  Ker so oči na ravni Chokmah, predstavljajo tri vrste ognja. Belina očesnega zrkla je Chessed in se razume kot mrzel ogenj. Šarenica je Gevurah in predstavlja ogenj, ki gori vendar ne pojema kot “GOREČ GRM”, ki ga je Mojzez videl ob prvem srečanju z Gospodom. Zenica in notranji del očesa je vidik Malchut(6) in predstavlja ogenj, ki gori in pojema. Oči osebe lahko predstavljajo tri nivoje.

Ko so očesna zrkla bela in prozorna, predstavljajo Chessed in prinašajoa energijo lahkotnosti in lagodnosti ljudem okoli take osebe. Oči, ki kažejo moč vendar ne zastraševalno moč, so druga raven ognja, ki gori in prinaša toplino in podporo ljudem okoli take osebe.  Tretja je nevarna vrsta kajti na nas lahko deluje negativno. Če zremo v oči prve prej opisane vrste, nas bo to napolnilo s prijetnimi občutji. Lahko bi se zaljubil v tako osebo, ker ta oseba seva ljubezen in blagost. Osebe z drugim tipom oči lahko sprožijo v nas neprijeten občutek in zlahka se izgubimo zroč v take oči. Nikoli ne zrite v oči razen, če ne gre za osebo, ki jo ljubite ali ste z njo v trdnem odnosu. Ti ljudje imajo krepko duhovno moč, karizmo in možen vpliv na ljudi. Ta vpliv je lahko pozitiven ali negativen. Slednje lahko izvemo iz ostalih značilnosti obraza.  Očesnim kontaktom z osebami, ki imajo tretji tip oči, bi  se morali izogibati. Predstavljajt si njihove oči kot laserski žarek, ki lahko vgravira negativni znak na vašo dušo. Oči so okna duše. S pogledi iz takih oči se lahko povzroči škoda, če to dovolimo takšnim ljudem.  Ti ljudje sevajo telesno energijo, ki ni nujno da seva skozi oči. Lahko se oprimejo vaše roke in vas njihov dotik izžame. Očitno so različne duhovne ravni v vsakem tipu oči. Najvišja raven je VELIKI DUHOVNIK, ki lahko zdravi s svojimi očmi. Najnižja raven je kot Balam, ki lahko odvzema življenje s svojimi očmi. Najboljša zaščita je izogibanje. Z višjo ravnjo duhovne čistosti, boste lahko take osebe čutili že na daleč.
{||}