Pritisni tukaj za poslušanje zoharjevega dnevnika [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz986.mp3|titles=Daily Zohar 986]
Holy Zohar text. Daily Zohar -986
Hebrew translation:

Tikkun 70 – 92

Zohar nas uči, da obstajajo moške duše, ki vstopajo v ženska telesa in ženske duše, ki vstopajo v moška telesa. Te okoliščine nastajajo, ko navezave med moškim in žensko NISO ČISTE. Ali njihova zavest v času spolnega odnosa in prehod sperme ni bil v skladu z združitvijo enega z drugim ali so obstajale negativne misli.  Ko moški in ženska prihajata skupaj se navežeta na Chokmah MODROST in Binah RAZUMEVANJE ter aktvirata Sefiro Da’at ZNANJE. To sproži vzburjenje želja ZASE in pritegne svetlobo in moč po hrbtenici v moda moškega. V tem koraku se zavest in želja transformirata v snov in rezultira v izstrel snovi v žensko. Začetna zavest moškega in ženske določa tip svetlobe, ki jo pritegneta. Ta je lahko pozitivna ali negativna. Želja zase transformira svetlobo in zavest v fizično DNAin določi tip duše, ki bo vstopila v nosilca/osnovno – ženska. Poročen par,  bi se moral pripravljati veliko časa preden prideta skupaj in ustvarita novo življenje. V času spolnega akta bi morala biti v popolni temi, da se izogneta fizičnemu poželenju in tako izpostavita samo čisto ljubezen eden proti drugemu z zavestjo, ki se osredotoči na pritegnitev visoke duše v otroka. Moški in ženska bi morala pozabiti na svoj užitek tako, da svetloba pride na otroka brez, da jo prevzema kdorkoli od njiju. Planiranje otroka je eden najvišjih duhovnih navezav ker poveže tri višje Sefiroje:Chokmah MODROST, Binah RAZUMEVANJE, Da’at ZNANJE z namenom ustvariti življenje, ki predstavlja  neposredno privlačnost s svetlobo.

Nikoli ne bi smeli soditi starše ali njihove otroke zato kar so. Ne pozabimo, Bog je ustvaril bogate in revne, modre in nespametne, čiste in zlobne. Vsak in vse je del končnega tikkuna posameznika in njegovega sveta.

{||}