Pritisni tukaj za poslušanje Zoharjevega dnevnika [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz1000.mp3|titles=Daily Zohar 1000]
Holy Zohar text. Daily Zohar -1000
:

Tikkun 70 – 105

V tem razdelku nam Zohar odstira skrivnosti moškega in ženskega vidika Keter-ja KRONA. Zohar zastavlja vprašanje kakšna je razlika med Keterjem KRONA ter ‘Ateret’ OKRONANA. Keter je iz strani črke א Alef, ki je sestavljenka iz črk  י,ו,ד Yod, Vav in Dalet. Številčna vrednost je 20 kot prva črka besede Keter כ. Alef je prva črka za sveto ime  אהיה – AHYH, ki je povezano s KETER-jem KRONO.
Keter KRONA je moški vidik,  Atara KRONA je ženski vidik. Črka Yod imena pretvori Atara za črko Vav, ki predstavlja Zeir Anpin in vidik Tore.  Črka  Yod besede  אדני ADNY je Atara KRONA za glavo   Tzadik-a PRAVIČNIKA, ki ustvarja navezavo na Zeir Anpin,ki predstavlja črko Vav imena.
Zohar nas prav tako poduči, ima vsak Sefirot svoje Keter in svojo Atara, ki prinašata vidike moškega in ženske.  Črka Yod je prav tako Atara KRONA sefiroja Yessod TEMELJ, ki predstavlja vidik penisa na telesu.  Obred obrezovanja odstre Ataro, ki je Yod imena in omogoča otroku boljšo povezavo z lučjo. Penis je vidik črke Vav( dolžina ) in Yod ( odstrt tip ). Z njim,  Vav predre zaveso ( Himen ) in prodre v telo, da usmeri svetlobo iz Vav, Zeir Anpin v Malchut.
V tem procesu Atara služi kot navezava na Keter Yessod-a. V tem je vzporednica med procesom stvaritve do dejanja Vav ( vidik imena od 45 ), ki razširi sebe v linijo svetlobe, ki prihaja iz Neskončnega v prostor, ko je bila sproščena v prvi Tzimtzum ( SKRČENJE/ZOŽITEV  ). S tako zastrto svetlobo se je pričel proces življena v svetu.
Hebrejska beseda za penis  זין kar je ime 7.črke  ז . Ta je oblikovana iz Vav in Yod kot Atara ( ženska krona ) na vrhu.
Knjiga pregovorov 12:4 “ אֵשֶׁת-חַיִל, עֲטֶרֶת בַּעְלָהּ; וּכְרָקָב בְּעַצְמוֹתָיו מְבִישָׁה” “Ženska z vrlinami je kot krona svojemu možu, vendar ta, ki se je sramotila v dejanjih je kakor gniloba v njegovih kosteh.
Žena lahko izgradi ali uniči moškega. Če ima višjo zavest potem postane krona svojemu možu. Vendar, če je žena daleč od svetlobe, lahko njen mož pade v temo in duhovni razkroj.

V petek zvečer, žena prižge sveče, da se poveže na Svetlobo Šabata. Skupaj pozdravimo Šabat ( sedmi dan ) pojemo pesem ‘Žena v vrednotah‘  אשת חיל. To je izraz, ki prihaja iz zgornjega verza. Mož je vidik Zeir Anpina-a in kadar žena doda svojo svetlobo tako oba pritegneta velike  blagoslove v svoja življenja.  Iz več razlogov je petek zvečer najprimernejši čas za par, da se združita v ljubezni, skupne in višji zavesti.
[colorbox title=”Obletnica 1000″ color=”#9A658F”]Danes proslavljamo 1000. članek Zoharjevega dnevnika. Hvaležen Bogu in Rabinu Šimonu, da sta mi naklonila delo usmerjevanja svetlobe.  Hvaležen, da sem lahko del svetlobe in telo za preučevanje Tikunei Zohar-ja. Prosim podelite svetlobo Zoharja z    avsemi svojimi prijatelji.[/colorbox]
{||}