Pritisni tukaj za poslušanje Zoharjevega dnevnika [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz952.mp3|titles=Daily Zohar 952]
Holy Zohar text. Daily Zohar -952
Hebrew translation:

Sorry Hebrew translation is missing from my original files.

Tikkun 70 – 55

Štiri Sveta Bitja so vidiki: Chessed    BLAGOST ( Lev ), Gevurah       OSEBNA MOČ VZDRŽNOST ( Vol ), Tiferet   UBRANOST LEPOTA ( Orel ) ter Malchut    KRALJESTVO FIZIČNI SVET ( Človek ).

Nad štirimi Svetimi Bitji je Vzvišena Mati, Binah   RAZUMEVANJE, ki jih vodi in neguje kot svoje otroke. Nikkud ( samoglasniški znaki ), ki prihaja od Binah, nato prejme luč od Chokmah  MODROST preden prispe navzdol do nosilca/posode/osnove Malchut.  “Te’amim” prihaja od Chokmah in luč prejemajo od Keter-ja  KRONA.   Keter vključuje tri vrste luči iz Neskončnega, ki so osnova za Chokmah, Binah ter Da’at    ZNANJE. Prinašajo vidik duše in življenja v telo črk.  Očesno zrklo ima 7 ravni. Podobno kot lupine čebule. 7 ravni predstavlja 7 Sefirojev. Nad njimi očesne veke s svojimi ‘usti’ in trepalnicami za zaščito oči. 4 barve oči predstavljajo obraze Svetih Bitij in vidik imena YHVH. Dve očesni veki in dva očesna roba (kot ustnice ) predstavljajo krila Svetih Bitij in vidik imena ADNY.
Nad očmi je vzvišena mati, Binah   אהיה, AHYH, ki ščiti otroke na spodnjih ravneh.  Podrobnosti utegnejo na prvi pogled biti zmedene. Vendar Zohar nas uči v osnovi BDO preučevanja, da smo pozorni na tok in hierarhijo luči. Keter potisne luč navzdol iz Neskončnega v Chokmah in Binah. In to se odraža iz oči. Pogled v oči in določitev njihovih pravih barv, nam bosta povedala raven na kateri je oseba navezana na višje ravni. Očesne veke nam lahko povedo o moči osebe v izražanju notranje svetlobe v tem svetu.
{||}