Click here to listen to the Daily Zohar [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz959.mp3|titles=Daily Zohar 959] Holy Zohar text. Daily Zohar -959 Hebrew translation:
Tikkun 70 – 64

Barve obraza nosijo vidik imena YHVH. Yod – Bela – Desna – Chessed BLAGOST, Hei Rdeča – Levo – Gevurah MOČ OSEBNE VZDRŽNOSTI, VAV – Zelena – SREDIŠČE – Tiferet RAVNOTEŽJE LEPOTA, Hei – ČRNA – MALCHUT ZEMELJSKO KRALJESTVO. Namreč Malchut nima svojega izvora svetlobe zato prevzema svetlobo od vseh Sefirojev/barv iz zgornjih ravni. Obstajajo vidiki, kjer je Yessod TEMELJ predstavljen s črno barvo in Malchut pridobi modro barvo. Obraz, ki seva belo barvo ima vidik Chessed BLAGOST. Če bela izgleda kot vodilna barva, potem odstira nečistosti in negative vidike te osebe. Če je barva, ki jo seva oseba rdeča, potem čisti vidik indicira željo za navezavo na svetlobo. Nečisti vidik je zemeljska želja samo zase – sebičnost. Zelena na obrazu predstavlja oklepanje resnice, nasprotno pa za lažnive in manipulativne ljudi.
Črna predstavlja močno energijo Malchuta. Pozitivni vidik je navezava na Schechina , negativni vidik je navezava na temno stran življenja, grenkobo, lenobo in zateženost. Ljudje z manjkom energije iščejo kratke poti in se izogibajo težkemu delu.  Ko opazuješ obraz osebe, opazuj nad fizičnimi potezami. Za večino ljudi branje in BDO preučevanje na Zoharjevem Dnevniku predstavlja zmedo. Lastnosti osebe in Tikkun proces je napisan na obrazu osebe kot, da prihaja iz prejšnega življenja in ne izgleda kot živ TV ekran. Resnične barve so lahko vidne le takrat ko usmerimo svetlobo na ta objekt. Enako je  z ljudmi. Moramo poslati svetlobo ( s čistimi mislimi ) iz svojih oči na to osebo. To bo povečalo naše sposobnosti, da uvidimo resnico z našimi notranjimi očmi: Chokmah MODROST ter Binah RAZUMEVANJE. Brez teh smo barvno slepi.
{||}