Pritisni tukaj za poslušanje Zoharjevega dnevnika [audio:https://dailyzohar.com/wp-content/uploads/audio/dz954.mp3|titles=Daily Zohar 954]
Holy Zohar text. Daily Zohar -954Hebrew translation:

Sorry Hebrew translation is missing from my original files.

Tikkun 70 – 59

Peta Mojzesova knjiga 25:14 “ לֹא-יִהְיֶה לְךָ בְּבֵיתְךָ, אֵיפָה וְאֵיפָה: גְּדוֹלָה, וּקְטַנָּה.” “V svoji hiši ne boš imel dveh različnih mer: eno večjo in drugo manjšo”
Druga Mojzesova knjiga 26:2 “אֹרֶךְ הַיְרִיעָה הָאַחַת, שְׁמֹנֶה וְעֶשְׂרִים בָּאַמָּה, וְרֹחַב אַרְבַּע בָּאַמָּה, הַיְרִיעָה הָאֶחָת; מִדָּה אַחַת, לְכָל-הַיְרִיעֹת” “Dolžina vsake preproge naj bo 28 komolcev in širina vsake preproge naj bo 4 komolce. Vse preproge naj imajo enako mero.”

Desno in levo od očesa torej ušesa, nos in usptnice bi morale biti enake dolžine. Nos ima dva dela ločena z notranjo steno.
V Psalmu 104:4 je povedano o očesnih vekah naslednje:   “ עֹשֶׂה מַלְאָכָיו רוּחוֹת; מְשָׁרְתָיו, אֵשׁ לֹהֵט.” “Vetrove postavljaš za svoje znanilce, ognjene plamene za svoje poslance.” Kot angeli iz zgornjih ravni tako očesne veke odpirajo in zapirajo zgoranja vrata in služijo kot znanilci svetlobe. Imajo podobno vlogo kot ustnice pri ustih. Vidik ognja v očeh je različnost barv oči. Odpiranje in zapiranje je kot upihavanje sape, da bi ohladila ogenj. To Zoharjevo učenje nam pojasnjuje učinek ognja, ki ga vidimo v očeh ljudi. Ne moremo strmeti v oči osebe predolgo razen, če često utripne z vekami. Utripanje vek predstavlja hladilni vidik ognja, ki prihaja iz oči.
Druga navezava ognja je v srcu ter odpiranje in zapiranje ust kar predstavlja vidik dihanja, prinašajoč veter v pljuča, da ohladi srce. Ko opazimo neenake velikosti v desnem in levem očesu, ušesih, nosu, ustih nam to lahko nakazuje, da se oseba zlahka prepusti laganju.  Če obstajajo nesorazmerja v delih obraza potem je obstaja pomankljivost v duši osebe, ki se nadaljuje  iz prejšnih življenj. Lahko opišemo pomankljivosti duše na podlagi obraza. Oči predstavljajo raven Chokmah MODROST, Ušesa raven BINAH RAZUMEVANJE, Nos Zeir Anpin MANJŠI ODRAZ ter Usta Malchut ZEMELJSKO KRALJESTVO.
{||}